- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda zavrnula rukave, Partizan pobegao sa časa na kom se pričalo o 20 miliona evra

© Foto : FK Crvena zvezdaMirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
Pratite nas
Nova sezona Superlige Srbije u kojoj je ulog nikad veći – direktan plasman u Ligu šampiona, što garantuje oko 20 miliona evra, tek što je počela, a već se stiče utisak da je šampionska trka gotova. Crvena zvezda hita ka šestoj uzastopnoj tituli prvaka države, dok je Partizan praktično stao pre nego što je i krenuo.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Takvo je bar trenutno stanje koje na najbolji mogući način opisuje i Tvit bivšeg fudbalera Mirka Poledice koji je trenutno predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.
„Crvena zvezda je ušla u istoriju evropskog fudbala, pre je ušla u Ligu šampiona u sezoni 2023/24, nego što će ući u sezoni 2022/23“, glasio je Poledicin tvit.
Ništa nije slagao, praktično tako stoje stvari. Jer, Crvena zvezda je demonstrirala silu u uvodna četiri kola domaćeg prvenstva gde ima gol razliku 17:1 i maksimalan učinak od 12 bodova.
Zvezda je uradila domaći i slušala je pomno na času kada se vodila bitka za koeficijente i kada je zvanično iz Evropske kuće fudbala (UEFA) stigla potvrda će Srbija od sezone 2023/24 imati direktnog učesnika u Ligi šampiona, dok će drugoplasirani ići u kvalifikacije za elitno takmičenje.
Finansijska injekcija od vrtoglavih 20 miliona evra bila je motiv do neba da kaznena ekspedicija Dejana Stankovića koja suvereno vlada srpskih fudbalom već pola decenije, ne izgubi motivaciju, već dobije dodatnu.
Dok je Partizan s druge strane, umesto da se trgne iz letargije u koju je zapao, nastavio da tone sve dublje.
Pompezno su iz Humske najavljivali da će se ove sezone, kao i svih prethodnih, boriti za ono što im priprada i što im je „oteto“, ali je izgleda sve ostalo na rečima i lebdi u vazduhu, dok ih na terenu nigde nema.
Među prvima se oglasio kapiten Saša Zdjelar povodom titule i Lige šampiona, ali je isti otišao za tričavih 500.000 evra i neobjašnjive klauzule koju je klub stavio, dopustivši da ostane bez „motora“ ekipe i lidera na terenu.
Otišao je Zdjelar u moskovski CSKA, što je dodatno ogolilo ogromne probleme u Humskoj, a ekipa je ostala obezglavljena da tumara i udara u svaki zid. Najnoviji udarac zadao je Novi Pazar koji je slavio rezultatom 1:0, čime su crno-beli ostali zakucani na svega pet bodova iz četiri kola, a Zvezda je pregazila Radnik i osigurala lidersku poziciju s maksimalnih 12 bodova.
Stiče se utisak da u Partizanu kao da nisu slušali na času kada se pričalo o 20 miliona evra, o Ligi šampiona i svim blagodetima koje nosi prvo mesto i titula, već su crno-beli, poput loših i nezainteresovanih učenika pobegli s krucijalnog časa, a Zvezda je zavrnula rukave i bacila se na posao.
Redom su Katai i drugovi punili mreže Radničkog iz Niša (4:0), Kolubare (5:0), Mladosti (2:1) i Radnika (6:0), za impoznatnih 17:1 posle četiri kola.
Protiv Radnika iz Surdulice, gde su se u strelce upisali Ivanić, Kangva koji je top pojačanje i igra se fudbala, Katai, Pavkov, Kanga i Bukari, napravljena je najbolja moguća uvertira za sredu i Pjunik kada crveno-beli kreću pohod na Ligu šampiona.
Tu se i dolazi do nonsensa da će aktuelnom prvaku Srbije biti teži zadatak da se ove sezone domogne džekpota i Lige šampiona gde kreće od trećeg kola, nego naredne, gde je praktično već odradio posao.
Zvezda je stigla i do niza od 97 utakmica na Marakani u Superligi.
„Time smo srušili lični rekord koji je iznosio 96 i postavljen je u periodu od 1998. do 2004. godine. Sledeći rekord koji napadamo je Realov koji je iznosio 121 meč bez poraza u prvenstvu, a postavljen je šezdesetih godina prošlog veka“, navodi se na sajtu Crvene zvezde.
A dok Zvezda poziva navijače da se mobilišu pred Pjunik i pomognu Stankoviću i ekipi da već u prvom susretu otklone sve nedoumice oko plasmana u plej-of za Ligu šampiona u Partizanu je upaljen crveni alarm.
Navijači traže neopozive ostavke predsednik i ostalih visokih funkcionera jer ekipa ne deluje da ima šampionski kvalitet i ambicije, dok za to vreme trener Ilija Stolica poručuje da bi podnošenje ostavke bio kukavički čin.
Ali, lopta je okruglo i sve je moguće. Partizanu je ovo drugi najlošiji start u sezoni od kada je Srbija samostalna država, a činjenice kažu da je u sezoni 2016/17 kada je prethodni put tako loše startovao klub iz Humske, na kraju osvojio i titulu.
Ostaje da se vidi da li će se istorija ponoviti ili će Partizan ostati da se valja u blatu u kojem se trenutno nalazi, što Crvena zvezda maksimalno koristi i dominira na svim poljima.
Aleks Ferguson - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Da li će glas legende pomoći „đavolima“ da se vrate tamo gde im je mesto?
Ilija Stolica - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2022
SPORT
Stolici se sedi u Partizanu: „Svašta, bio bi to kukavički čin“
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
SPORT
Zvezda rutinski i ubedljivo iskoristila Partizanov kiks /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala