- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bundestag: Možda ćemo morati da pustimo u rad gasovod „Severni tok 2“

© Sputnik / Marijana KolakovićZgrada Rajhstaga, sedište Bundestaga
Zgrada Rajhstaga, sedište Bundestaga - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2022
Pratite nas
Za isporuke gasa u Nemačku mogao bi se koristiti i gasovod „Severni tok 2“, ako Berlin ne bude imao drugog izbora, smatra šef Odbora za pitanja energetike i klime Bundestaga Klaus Ernst.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Generalno gledano, svejedno je kojim će gasovodom Nemačka dobijati gas – on u svakom slučaju ostaje ruski. Ako ne bude drugih mogućnosti, nevažno iz kog razloga i ako, na kraju krajeva, gas bude moguće dobiti samo preko ‘Severnog toka 2’, biće potrebno razgovarati o njegovom što skorijem puštanju u rad“, izjavio je parlamentarac.

Po njegovom mišljenju, pitanje obezbeđenja gasa za Nemačku treba razmatrati van konteksta specijalne vojne operacije u Ukrajini. On je apelovao da se iskoriste sve mogućnosti za snabdevanje gasom.
Pored toga, Ernst smatra da potpuno odsustvo „plavog goriva“ za Nemačku može imati efekat „socijalne bombe“. Parlamentarac se zalaže za razgovore Berlina i Moskve povodom isporuke energenata.
Ranije je ministar za ekonomiju i zaštitu klime Nemačke Robert Habek izjavio da bi puštanje u rad „Severnog toka 2“ za Evropu značilo kapitulaciju pred Rusijom.
Izgradnja gasovoda „Severni tok 2“ završena je 10. septembra 2021. godine i gasovod je u potpunosti spreman za rad. Ali, nakon početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin je zamrznuo procedure koje su povezane sa projektom i obustavio sertifikaciju.
Reč je o povlačenju dokumenta iz Ministarstva, na osnovu kojeg je Federalna agencija za mreže vršila sertifikaciju operatora gasovoda.
Bundestag - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
RUSIJA
Nemački poslanik: Aktiviranje „Severnog toka 2“ jedno od rešenja energetske krize
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
RUSIJA
"Severni tok 2" može da zadovolji sve potrebe Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala