- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldova saga i dalje traje: Otišao, vratio se, ali – gde?

© AP Photo / Armando FrancaPortugalski fudbaler Kristijano Ronaldo
Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
Pratite nas
Kako prolaze dani sve je veća neizvesnost u kom klubu će Kristijano Ronaldo nastaviti bogatu karijeru. Mančester junajted ga nije vodio na pripreme u Aziju i Australiju, a deluje i da se trener Erik ten Hag pomirio sa činjenicom da neće moći da računa na Portugalca u nastupajućoj sezoni.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ronaldo (37) se u ponedeljak uveče vratio u Mančester kako bi razgovarao sa trenerom Erikom ten Hagom po povratku ekipe sa turneje na Tajlandu i Australiji.
Portugalca je u Keringtonu (trening centar Junajteda) dočekao legendarni ser Aleks Ferguson, koji ga je i doveo na Old Traford, i čiju reč Portugalac izuzetno poštuje.
Portugalac nije trenirao u protekle tri nedelje s ekipom jer je dobio produženi odmor od strane kluba zbog porodičnih problema, a nakon što je saopštio Mančester junajtedu da želi da napusti klub ovog leta.
Najrealnija opcija je da Ronaldo do kraja sezone igra u nekom drugom klubu na pozajmici i da se posle godinu dana vrati u Mančester kako bi odradio ugovor do kraja. Poslednjih dana se Portugalac najčešće dovodio u vezu sa Atletikom iz Madrida.
Ronaldo je, navodno, bio spreman da se odrekne ogromnog dela plate (ima 35 miliona po sezoni) kako bi obukao dres madridskih „Jorgandžija“, dok su i na drugoj strani preduzeli konkretne korake kako bi doveli bivšu zvezdu Reala.
Atletiko je, navodno, zbog Ronalda bio spreman da proda Antoana Grizmana. Trener Dijego Simeone je bio oduševljen mogućnošću da trenira Ronalda u Primeri, ali je za to potrebno da klub oslobodi mesto u budžetu za njegov dolazak.
Ronaldo je, s druge strane, preko agenta ponudio svoje usluge Madriđanima jer mu se ne ostaje u Junajtedu pošto engleski klub ne igra Ligu šampiona, a pride nije zadovoljan ni pojačanjima koja su stigla na Old Traford, jer smatra da nema s kim da igra.
S obzirom na to da su ga Bajern, Pari Sen Žermen i Čelsi glatko odbili u međuvremenu, Atletiko Madrid je delovao kao najveća nada da će realizovati transfer u klub koji ispunjava njegove kriterijume.
Britanski „Tajms“ piše da je Ronaldo „impresioniran“ naporima koje Atletiko ulaže da ga dovede, a ne plaši se ni reakcija navijača Madriđana bez obzira što je postao živa legenda i najveći strelac u istoriji gradskog rivala Reala.
Za navijače Atletika pozicija je jasna - oni ne žele Ronalda u svom klubu što su iskazali transparentom: „Nismo mi kanta za otpatke".
Đoan Laporta - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Velika pljačka Čelsija u režiji jednog čoveka
Son - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Nemci ga vređali na rasnoj osnovi – on im se slatko osvetio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala