- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika pljačka Čelsija u režiji jednog čoveka

© AP Photo / Joan MonfortĐoan Laporta
Đoan Laporta - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Pratite nas
Čitavog leta Čelsi je izložen maltretiranju od strane Barselone. Čim stručni štab „Plavaca“ poželi nekog top fudbalera, evo ih Katalonci sa ponudom i namerom da im ga preotmu. Tako je bilo sa Brazilcem Rafinjom iz Lidsa, a moglo bi lako da bude i sa francuskim štoperom Žilom Kundeom iz Sevilje. U čemu je štos?
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Verovatno u činjenici da agenti francuskog fudbalera imaju dobre veze sa gazdom Barselone Đoanom Laportom. Uostalom, Čelsi je nudio više para i za Rafinju (70 miliona evra), ali je preko svog agenta i nekadašnjeg fudbalera Katalonaca, Portugalca Deka, Brazilac na kraju prešao u Barsu za 58 miliona evra i bonuse.
Jednostavno, Barsa je Barsa, a Rafinjin izgovor zašto je odbio Čelsi je činjenica da je u Kataloniji igrao i njegov idol iz detinjstva Ronaldinjo i da je igranje za Barsu ozbiljan izazov u karijeri.
Sa druge strane, situacija sa Žilom Kundeom je misteriozna. Tomas Tuhel je ostao bez dvojice štopera ovog leta – Ridigera i Kristensena – koji su otišli, a za sada je na Stamford Bridž stigao samo Kalidu Kulibali iz Napolija da popuni rupe u odbrani.
Ipak, to nije dovoljno trenutno, što pokazuje i poraz Čelsija od Arsenala od 4:0 minule noći kada je odbrana izgledala užasno.
Zato je Čelsi ubrzao poteru za Kundeom, i u petak uveče se verovalo da će francuski reprezentativac završiti u Londonu za obeštećenje od 60 miliona evra, a igraču plata 10 miliona po sezoni i ugovor na pet godina. Transfer novinar Fabricio Romano je objavio istovremeno da je Barselona odustala od Kundea, jer neće da plati 60 miliona što je još više podiglo optimizam Tomasa Tuhela.
Međutim, subota jutro je donela novu bombu iz Katalonije poznatog novinara „Sporta“ Đerarda Romera po kojoj je, navodno, Barsa, posle Rafinje, spremna da preotme i Kundea Čelsiju. Romano je odmah kontaktirao Sevilju i tamo mu je rečeno da nikakav dogovor nemaju sa Barselonom, što znači da je Laporta opet „muljao“ nešto sa menadžerima francuskog igrača.
Trener Čelsija Tuhel na turneji u SAD nije želeo da komentariše novu krađu Katalonaca.
„Vi kažete da je Kunde izabrao Barselonu, ali ja ne pričam o igračima koji nisu moji. Nema nikakvih vesti o Kundeu, kada ih bude, znaćete prvi“, diplomatski je Nemac odgovorio na pitanje.
Potom je nastalo zatišje, a trenutno niko ne zna šta će biti sa Kundeom. Ono što je posebno zanimljivo je da ovaj sukob oko Farancuza dolazi u trenutku dok Barsa pokušava da dovede dvojicu fudbalera Čelsija – Markosa Alonsa i Sezara Aspilikuetu.
Ovom prvom Čelsi neće praviti problem jer se ionako svađao sa Tuhelom i nije zadovoljan minutažom koju će imati pored Bena Čilvela, tako da bi tokom ove nedelje Alonso mogao u Kataloniju za neko simbolično obeštećenje.
© AP Photo / Pierre Philippe MarcouPep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, i Tomas Tuhel, menadžer Čelsija, pred početak finala Lige šampiona
Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, i Tomas Tuhel, menadžer Čelsija, pred početak finala Lige šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
Mnogo kompleksnija je pozicija Aspilikuete, kapitena Čelsija, koji želi u Barselonu, ali zbog neizvesnosti sa Kundeom ne može da dobije zeleno svetlo.
„U Aspiju imamo španskog reprezentativca i kapitena, ali ga Barselona tako ne tretira, pa nisam siguran da mogu da mu pružim ono što želi. Nervira me Barsa, moj posao je da Čelsi bude najbolji. Rekao sam to i Aspilikueti, ne sviđa mu se, ali me razume. Znam da mu je teško jer ga Barselona danima pritiska“, izjavio je Tuhel.
U svakom slučaju, dani pred nama razmrsiće valjda sve čvorove koje su upleli Barselona i Čelsi. Nema se puno vremena, prvenstva startuju za dve nedelje.
Barselona Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Spektakl u Las Vegasu – Barsa „rafalom“ pobedila Real, Levandovski debitovao
Son - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
SPORT
Nemci ga vređali na rasnoj osnovi – on im se slatko osvetio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala