- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemci ga vređali na rasnoj osnovi – on im se slatko osvetio

© AP Photo / Ian WaltonSon
Son - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2022
Pratite nas
Napadač Totenhema Hjon Min Son otvorio je dušu i ispričao medijima o rasističkim uvredama koje je trpeo u periodu dok je nastupao u Nemačkoj u redovima bundesligaša Hamburgera i Leverkuzena.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Reprezentativac Južne Koreje stigao je u Hamburg 2008. godine, dok je od 2013. do 2015. nosio dres Bajera, iz čuvenog grada Aspirina.
Tada se, kako tvrdi, prvi put u životu susreo sa pravim rasizmom, iako se Nemačka smatra zemljom koja gaji nultu toleranciju prema takvim pojavama.

„Bio sam jako mlad kada sam se preselio u Nemačku i prošao mnoge teške i nezamislive situacije. Susreo sam se sa rasizmom. Pravim rasizmom. Prolazeći kroz te loše trenutke često sam razmišljao o tome da im se jednog dana osvetim", ispričao je Son.

Napadač Pevaca dočekao je priliku za osvetu na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Son je tada na stadionu u Kazanju postigao drugi gol u pobedi nad Nemcima čime je sprečio prolaz te selekcije u drugu fazu.
„Kada ljudi plaču, želim da ih utešim, zagrlim. Ali kad se setim kako su Nemci tada plakali, osetio sam da sam im se konačno osvetio, ali pošteno, radeći ono što najviše volim“, poručio je Hjon Min Son.
Korejac je kasnije u dresu Totenhema postao jedan od najboljih napadača sveta. Trofeji sa Pevcima su verovatno nešto što mu nedostaje, ali može da bude ponosan jer je 2020. godine dobio čuvenu nagradu "Puškaš" namenjenu strelcu najlepšeg gola.
Emanuel Adebajor - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
„Putin je čovek sa karakterom – ruski fudbaleri nisu krivi ni za šta“
Đanluiđi Bufon i Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2022
SPORT
Veliki Bufon ponovo boravio u Srbiji i trenirao sa Orlovima /foto/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala