- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Novi paket sankcija je nelegitiman i pritisci na Moskvu nemaju perspektivu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
Pratite nas
Još jedan paket sankcija protiv Rusije je nelegitiman i pokušaji pritiska na Moskvu nemaju perspektivu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Savet EU je danas objavio da je proširio nelegitimne jednostrane sankcije protiv Rusije. Tako Evropska unija sa zavidnom upornošću nastavlja da samu sebe gura u ćorsokak“, rekla je ona.
Prema njenim rečima, „usred višegodišnje politike pritiska na Rusiju, koja nema perspektivu i koja je uzaludna, sve su izraženije pogubne posledice esesovskih sankcija na različite segmente globalne ekonomije i bezbednosti, uključujući i zemlje članice Evropske unije“.
Ona je dodala da je Savet EU još jednom pokušao da ukloni odgovornost za provokacije i pogoršanje globalne prehrambene i energetske krize.
„Međutim, činjenice govore same za sebe. Osim pandemije kovida, glavni razlog za rast cena u agroindustriji i cena ugljovodonika je kratkovidna ekonomska i energetska politika Zapada. Zaoštravanju situacije doprinose antiruske sankcije Evropske unije koje imaju za cilj podrivanje spoljno-ekonomskih aktivnosti naše zemlje, uključujući i agroindustrijski sektor“, pojasnila je Zaharova.
Ona je podsetila, da je EU uvela lične sankcije protiv akcionera i rukovodstva vodećih ruskih proizvođača i izvoznika đubriva. Prema njenim rečima, direktni zadaci sankcija su ograničavanje upotrebe gotovine na računima u bankama u EU i šire i nemogućnost slobodnog tranzita robe kroz teritoriju zemalja članica EU.
Antiruske sankcije EU - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2022
RUSIJA
EU zabranila uvoz ruskog zlata; ublažene sankcije protiv ruskog avio-sektora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala