- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto boje postaju manje bitne

© Foto : Filip Petrušev/InstagramFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Transfer Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu podgrejao je strasti među navijačima. Krenule su odmah pristalice Partizana da po društvenim mrežama dele fotografije Petruševa u kojima nosi crno-bele boje, dok su crveno-beli slično odgovarali. Nije bilo mnogo drugačije ni posle transfera Dalibora Ilića. Ipak, treba reći da je igračima košarka – posao.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ta stavka se često zaboravlja, pa zato navijači Partizana likuju i govore kako je Zvezda dovela dvojicu Partizanovaca u vidu Petruševa i Ilića, a podloga za te priče su fotografije i statusi na društvenim mrežama spomenute dvojice kada su bili mlađi.
Čak se Petrušev ovog leta dovodio u vezu sa Partizanom, ali je na kraju završio u Crvenoj zvezdi. I takve stvari treba razumeti zato što je on prvo košarkaš, profesionalac, pa onda simpatizer ovog ili onog kluba.
Slična je priča sa Ilićem koji je iz Igokee stigao u redove crveno-belih, iako je pre mnogo godina na društvenim mrežama podržavao Partizan i zadirkivao crveno-bele.
Kako vreme prolazi, ovakve situacije su sve češće, igrači idu „trbuhom za kruhom“, a boje ostavljaju sa strane.
Mada, nije to baš neka novost. Bilo je svega toga i ranije.
U čaršijskim (neproverenim) pričama čućete kako je Svetislav Kari Pešić partizanovac, da isto to važi (ili da je u nekom momentu važilo) i za bivšeg plejmejkera Zvezde Marka Marinovića, kao i Marka Kešelja, čak i Nemanju Bjelicu. Znamo i šta se sve dešavalo oko Milana Gurovića.
Priče u suprotnom smeru dotačinju Novicu Veličkovića koji je navodno navijao za Zvezdu u mladosti, kao i za Aleksandra Rašića i Slavka Vranješa.
Sećamo se i kako je Nemanja Dangubić iz Mege prešao u Crvenu zvezdu 2014. godine iako se govorilo da je intimno bliži Partizanu. U koji je, usput rečeno, i stigao 2020. godine i napustio ga ovog leta.
Na kraju krajeva, jedna od ikona Partizana, DuškoVujošević, predvodio je sa klupe i Crvenu zvezdu, a veliki je broj igrača koji su nosili dres oba večita beogradska rivala.
U vreme društvenih mreža mnogo je lakše proveriti i „iskopati“ prošlost igrača, pa je vrlo moguće da će primera kao što je ovaj Filipa Petruševa biti sve više. Za kraj, dodajmo i da je bilo slučajeva poput Radeta Zagorca koji zbog privrženosti crno-belim bojama nije želeo da prihvati ponudu Crvene zvezde.
Do sada su navijači obično prihvatali igrače koji su nominalno pristalice onog drugog kluba, ili su igrali za njega. Tako su recimo navijači Partizana prethodne sezone bez zadrške podržavali Nemanju Dangubića, Matijasa Lesora i Kevina Pantera, a svi trojica su ranije u karijeri nosili dres Crvene zvezde.
Obično ovakve priče krenu na društvenim mrežama, ali tu (srećom) i ostanu. Ne treba zagrevati dodatno kazan koji zna da proključa preko svake mere.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
SPORT
Kako izgleda Jokićev „radni dan“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala