- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako izgleda Jokićev „radni dan“ /video/

© AP Photo / Jed JacobsohnNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2022
Pratite nas
Kako je bucmasti dečak iz Sombora, opčinjen konjima, burekom i slatkim, gaziranim pićima, postao najbolji košarkaš sveta? Tu enigmu će pokušati da odgonetnu mnogi, a deo za slagalicu pružio je Martinas Pocijus, nekadašnji igrač, a sada funkcioner Denver Nagetsa.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nikola Jokić je u prethodne dve sezone u NBA ligi cementirao svoju poziciju najboljeg srpskog košarkaša na američkom tlu svih vremena, a put do toga nimalo nije lak, i svaki dan je nova borba.
Jokićev radni dan, kada igra utakmicu, izgleda tako da zajedno sa saigračima ima jutarnji šuterski trening i to je jedini deo dana u kom se cela ekipa Denvera nalazi zajedno i priprema taktiku za naredni meč.
Igrači potom odlaze u hotel i vraćaju se u halu tri do četiri sata pre početka meča i svako ima svoj način za konačnu pripremu, sa posebnim trenerom koji tokom sezone vodi računa o maksimalno trojici ili četvorici igrača.
U slučaju Jokića, njegov trener radi sa još dvojicom igrača i period zamene igrača traje 20 do 30 minuta. Dok je trener zauzet Jokić gleda video analizu za pripremu narednog meča, a posle utakmice srpski centar se vraća na trening i dodatno radi.
„Počeo je sa takvim treningom pre tri godine. Posle svakog meča radi sa trenerom za fizički deo. Nije propustio to za prethodne tri godine. Mnogi misle da je on samo talentovan, da talentovan je, ali mnogo radi. Kada najbolji to radi, rade i drugi, postao je deo kulture igranja u NBA ligi da se dodatno trenira, a zbog mnogo mečeva sve je više usmereno na individualni napredak“, naveo je Pocijus.
NBA ekipe imaju čak devet trenera zaduženih za razvoj igrača, što je najveća razlika u odnosu na evropsku i američku košarku.
Nikola Jokić i Huančo Ernangomez - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Jokić se na odmoru budi u pet ujutru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala