- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić se na odmoru budi u pet ujutru

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Huančo Ernangomez
Nikola Jokić i Huančo Ernangomez - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, dvostruki osvajač MVP nagrade NBA lige, nalazi se na odmoru po Evropi posle iscrpljujuće sezone. Nakon Sombora otišao je do Italije kako bi kupio konje, to je otkrio njegov prijatelj i bivši saigrač iz Denvera Huančo Ernangomez. Jokić mu se poverio da ustaje u pet ujutru kako bi češljao i pevao konjima koji su njegova velika pasija.
Poznato je da Nikola Jokić svaki slobodan trenutak koristi kako bi u rodnom Somboru uživao sa porodicom u konjima koji su njegova velika ljubav.
U štali je košarkaški genije primio i MVP nagradu od Denverove ekspedicije, što je zaista bio nesvakidašnji i krajnje originalan događaj. Gostujući u podkastu Žordija de Masa Nikolin prijatelj Španac Ernangomes pričao je o Jokićevoj ljubavi prema konjima.
„Ono što voli najviše na svetu, više od svega drugog su njegovi konji. Mislim da ih voli više od svoje žene. Kada sam ga video poslednji put, na pozadini telefona je imao sliku konja. Sada ima i ćerku, pa je možda promenio. Nadam se iskreno da je stavio sliku konja sa ženom i ćerkom“, poručio je Huančo.
Srbin i Španac su prijateljstvo razvili igrajući za Denver, ali su im se putevi razdvojili nakon što je Ernangomez u februaru 2020. godine trejdovan u Minesotu Timbervulvs.
„Mislim da je Jokić moj najbolji drug u NBA. On je čovek koji mnogo voli košarku. Baš smo se juče čuli i reko mi je da je u Italiji i da kupuje konje. Ma, obožava ih, rekao mi je da ustaje u pet ujutru, da im peva, da ih čisti i češlja. To je istina, on je jedan krajnje normalan lik koji obožava da bude na svojoj formi u Somboru“, istakao je Ernangomez.
Rajan Saunders - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Još jedan naslednik legende stiže u Jokićevo društvo
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Očajnog Karija odmenio heroj iz senke – Golden Stejt na korak od prstena
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Denver povukao prvi potez, kome bi Jokić mogao da se nada?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala