- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još jedan naslednik legende stiže u Jokićevo društvo

© Foto : SARAH STIERRajan Saunders
Rajan Saunders - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Kako javlja Šams Čaranija, novinar Atletika, Denver će ovog leta dovesti bivšeg trenera Minesote Rajana Saundersa, inače sina Flipa Saundersa. S obzirom da je tu već Dejvid Adelman, sin Rika Adelmana, jasno je da će Nikola Jokić imati odlično društvo.
Važno je napomenuti da je Denver ovog leta ostao bez pomoćnog trenera Đordija Fernandeza koji je prešao u Sakramento Kingse, tako da to mesto treba popuniti, a izbor je pao na Rajana Saundersa.
Radi se o sinu legendarnog trenera Flipa Saundersa koji je počeo trenersku NBA karijeru kao asistent Vašington Vizardsa 2009. godine.
Saunders je radio četiri godine u glavnom gradu SAD-a, a onda je prešao u Minesotu, gde je kasnije radio i kao prvi trener. Radi se o izuzetno mladom stručnjaku, ima 36 godina, a posle rada u Timbervulvsima sada želi da oživi karijeru radeći sa Majklom Melounom.
Saunders je učio posao od oca Flipa koji je završio bavljenje trenerskim poslom 2015. godine u Minesoti, a u karijeri je vodio i Detroit i Vašington Vizardse. Može i da se pohvali činjenicom da je dva puta bio trener na Ol Star utakmicama - 2004. i 2006. godine.
Zanimljivo je da Rajan neće biti jedini sin legende NBA lige u stručnom štabu Denvera, jer je od ranije već tu Dejvid Adelman, sin Rika Adelmana.
Dejvid radi sa Nagetsima od 2017. godine, a pre toga je radio u Orlandu i Minesoti.
Njegov otac Rik vodio je tri NBA Ol star utakmice kao trener - 1991, 2001. i 2003. godine, a u karijeri je predvodio brojne klubove kao što su Portland, Golden Stejt, Sakramento, Hjuston i Minesota.
Rajan Saunders je u dosadašnjem radu najpoznatiji po tome što je bio uspešan u individualnom razvitku igrača, tako da je moguće da će doneti neki novi kvalitet najboljem košarkašu i Denvera i NBA lige - Nikoli Jokiću.
Ako su Rajan i Dejvid mogli da uče od očeva legendi NBA lige, to znači da će zanimljive informacije na kraju stići do Jokića.
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Očajnog Karija odmenio heroj iz senke – Golden Stejt na korak od prstena
Nemanja Bjelica i Derik Vajt - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Profesor je naterao još jednog Amerikanca da prizna: „Kriv sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala