- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krajinović srušio Argentinca i zakazao obračun s Alkarasom

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Srpski teniser Filip Krajnović plasirao se u osminu finala turnira u Hamburgu posle trijumfa nad Argentincem Sebastijanom Baezom u tri seta, 6:1, 4:6, 7:6 za dva i po sata igre.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Rival srbinuu narednoj rundi biće mladi Španac Karlos Alkaras koji je na startu turnira bio bolji od Nemca Kuna takođe u tri seta.
Što se tiče duela s Baezom, Filip je prošao zanimljiv put, od dominacije u prvom setu, preko nervoze u drugom, do ipak zasluženog trijumfa u trećem.
U prvom setu je bio stvarno sjajan i sa tri brejka vrlo lako stigao do prednosti. U drugom setu dogodio se nesporazum sa sudijama oko jedne lopte koja je bila dobra, a posle koje su srpskom teniseru oduzeli poen, zbog čega se Filip naljutio.
Uspeo je Baez da izbaci Krajinovića iz takta i nešto dužim zadržavanjem u toaletu na pauzi između dva seta, a brejk u petom gemu kada je Argentinac poveo sa 3:2 ispostavio se kao odlučujući. Probao je Srbin da ga napadne, ali se Baez nije dao, pa je rezultat bio izjednačen posle dva seta.
Treći set doneo je egal borbu i mirnu razmenu gemova gde su obojica bili sigurni na svoj servis. Baez je imao dve brejk šanse, ali je Filip spasio obe lopte.
Odluka je pala u taj-brejku u kome je Srbin fenomenalno nadoknadio zaostatak od 2:5 i slavio na kraju ipak zasluženo sa 8:6. Tako je Filip dobio šansu da se bori sa Alkarasom za četvrtfinale verovatno u četvrtak.
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SPORT
Moćna Aleksandra ne staje – pobedila Nemicu u Hamburgu
 Andrej Rubljov  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SPORT
Rus konačno otvorio ranu: „Naravno da sam bio frustriran zbog zabrane, ponudili smo rešenja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala