- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus konačno otvorio ranu: „Naravno da sam bio frustriran zbog zabrane, ponudili smo rešenja“

© Sputnik / Lola Đorđević Andrej Rubljov
 Andrej Rubljov  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
Pratite nas
Ruski teniseri gotovo da su u tišini prihvatili odluku Vimbldona da ne učestvuju na prestižnom Grend slemu. Ipak, Andrej Rubljov, ne može da krije osećanja i opisao je koliko su se i on i njegove kolege trudili kako bi zabrana ipak bila sprečena.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Jedino čemu su Rusi mogli da se raduju na ovogodišnjem Vimbldonu je trofej Jelene Ribakine koja je rođena u Moksvi. Međutim, s obzirom da ona igra pod zastavom Kazahstana, rana na srcu bila je možda čak i dublja.
Danil Medvedev ostao je prvi na svetu i nije morao toliko da brine oko Vimbldona, ali Andrej Rubljov otkrio je kako se on osećao i kakve je sve predloge imao kako bi ipak igrao na londonskoj travi.
Ponudili smo im neka rešenja koja bi na diplomatskom nivou bila od pomoći, recimo da igramo u miks dublu sa Ukrajincima i da se ne borimo za trofeje. Želeli smo da iskoristimo platformu turnira da pokažemo da se ne borimo tu. To je sada najvažnije“, istakao je Rubljov.
Rubljov je opisao kakve je emocije zabrana produbila u njemu i šta mu je najteže palo.

„Svako od nad radi maksimalno naporno i takmiči se na turnirima kako bi igrao na Grend slemovima. Naravno da sam bio frustriran kada sam saznao za suspenziju. Sve što znam investirao sam u karijeru i onda mi je neko zabranio da radim. To je uznemiravajuće, svakako“, objasnio je ruski teniser.

Rubljov je bio znatiželjan jer nije mogao da shvati zbog čega on i kolege ne mogu da igraju, ali kako je istakao odgovor zvaničnika i dalje mu nije jasan.
„Kao teniser, mogao sam da pošaljem pravu poruku sa terena, ali sam stalno dobijao isti odgovor, 'ruska vlada će to sve iskoristiti kao propagandu'. Šta god da sam rekao, odgovor je bio isti. Ne razumem zašto su to uradili“, zaključio je Rubljov.
 Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2022
SPORT
Srbin blistao pa ga Hrvat šokirao u Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala