- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Superagent je završio najveći transfer ovog leta – koliko će to koštati Barsu?

© AP Photo / Matthias SchraderRobert Levandovski
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2022
Pratite nas
Posle nekoliko nedelja natezanja Barselona i Bajern su se konačno dogovorili – najbolji strelac Bundeslige Robert Levandovski (33) seli se u Kataloniju, gde će tokom današnjeg dana (nedelja) biti promovisan kao novo pojačanje španskog velikana.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

To je ujedno i kruna četvorogodišnje saradnje Poljaka sa menadžerom Pinijem Zahvijem, čuvenim Izraelcem koji je ponovo pokazao da je majstor svog posla.
Ne samo što je klijentu isposlovao vrhunske uslove u poznim igračkim godinama, uspeo je i da razbije „tvrde pregovarače“ iz Minhena, koji su od maja ponavljali kako Levandovski nije na prodaju.
Naravno, kada je u pitanju prijateljstvo između Zahavija i predsednika Barselone Đoana Laporte logično je bilo očekivati da Levandovski pređe na Kamp Nou, posebno jer je nezadovoljan stigao u Minhen i čak indirektno pretio štrajkom.
„Hteo bih da zahvalim Bajernu, jer su konačno shvatili i razumeli snove, koje ima Levandovski. Vreme je za novi izazov i to je to", rekao je Zahavi.
Za uloženi trud superagent Zahavi je nagrađen sa provizijom od 20 miliona evra koju će mu Barselona plaćati u naredne četiri godine, dakle pet miliona po godini. Nije loše.
Čitav posao sa Levandovskim Barselonu će koštati ukupno 100 miliona evra, a u tu svotu ulazi i obeštećenje koje ide Bajernu od 45 miliona evra (plus 5 miliona bonusa).
Poljak će u Barseloni primati čistih devet miliona evra po sezoni (u naredne četiri godine), što je za tri miliona manje nego što je imao u Minhenu.
Zanimljivo da je Levandovski do februara ove godine bio uveren da će igrati u Bajernu do isteka ugovora 30. juna sledeće godine, ali mu se krajem drugog meseca dogodio susret sa trenerom Barselone Ćavijem koji ga je ubedio da se preseli na Kamp Nou.
Robert Levandovski je četvrto zvučno pojačanje Barselone ovog leta, a pre njega stigli su krilni napadač Rafinja iz Lidsa (58 miliona evra), vezista Frank Kesi (Milan) i štoper Andreas Kristensen (Čelsi).
Biće verovatno i skupljih transfera ovog leta, ali gledano kroz renome samog fudbalera, od Levandovskog teško da ima zvučnije ime.
Lokomotiva Nižnji Novgorod - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
Bajka o ruskoj Lokomotivi koja više ne postoji – Evropa će zauvek pamtiti njeno „tutnjanje“ /video/
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
SPORT
Srbin je glavna priča u Moskvi – gde su promene i da li ima prostora za „revoluciju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala