- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je glavna priča u Moskvi – gde su promene i da li ima prostora za „revoluciju“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Pratite nas
Ruska fudbalska liga je startovala u petak iznenađujućim remijem favorizovanog Zenita na gostovanju Himkiju (1:1), a nova sezona će biti veoma zanimljiva publici u Srbiji zbog činjenice da je na klupu moskovskog Dinama seo Slaviša Jokanović.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nekada sjajni fudbaler, pouzdani vezista, odlučio se za novi korak u trenerskoj karijeri i stigao je u Moskvu gde će imati veliki izazov.
Ruska sportska javnost će pomno pratiti dešavanja u moskovskom velikanu od koga očekuje napadački fudbal pod vođstvom Jokanovića, sa većom neophodnošću discipline i tačnosti u igri.
Sport ekspres piše da je Jokanović promenio okolnosti u Dinamu bar što se tiče svakodnevne timske rutine – opuštenije je, ali ističe se da je srpski trener svestan potencijalnih problema i da je spreman da postane „loš policajac“ ako bude potrebe za tim.
© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Slaviša Jokanović
„Dinamo neće samo promeniti stil igre, već i kompoziciju tima. Ekipu su napustili najiskusniji defanzivci, njih četvorica i neophodno je naći nove, bar dvojicu. Opcija je bio Roman Jevgenijev, potencijalni povratnik, ali nije došlo do takvog aranžmana“, stoji u tekstu.
Jokanović je, s tim u vezi, navodno pronašao rešenje u 22-godišnjem Robertu Fernandesu iz Guaranija, ali će do momenta njegovog dolaska usmerenje biti na 20-godišnjem Sazonovu i Kutickom, uz mogućnost da se u poslednju liniju odbrane vrati Paršivljuk.
„U ostalim linijama nema takvih problema, iako je klub napustio Šimanski, Poljak koji je bio najbolji igrač u prošloj sezoni. Nije to želeo, ali je zbog političke situacije izbegao rizik da bude izbačen iz svoje reprezentacije. Zamena za njega bi mogao da bude Zaharjan, koga je bivši trener često koristio po krilnim pozicijama zbog velike gužve u samoj sredini. On ima svega 19 godina, najveći je talenat generacije i očekivanja su velika od njega“.
© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
Slaviša Jokanović
Njegov vršnjak Gagnidze se vratio u klub posle pozajmice i mogao bi da dobije veću šansu, kao i Gladišev, a gotovo siguran u startnoj postavi bi trebalo da bude Fomin.
„Generalno, Jokanović bi mogao da ima i ultramladu napadačku liniju, Gladišev, Zaharjan i Gagnidze imaju 19 godina, Grulev 23, a Tjukavin 20. Poslednji pomenuti je postigao pet golova na pripremama i nametnuo se kao jedno od dobrih rešenja“.
Tjukavin je čak poneo i kapitensku traku na nekim mečevima, ali će u špicu napada imati veliku konkurenciju u Smolovu.
„I kod golmana nije čista situacija, tu su iskusni Šunin i mladi Leščuk, ali generalno gledajući mnogo nepoznanica ima u timu za start sezone. Moguće je da će srpski trener napraviti neku revoluciju i to u godini kada klub slavi 100. rođendan“, navodi se u tekstu.
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SPORT
Srbin je kompletirao štab u Moskvi i poručio: „Osećam veliku podršku“
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala