- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle istorijske pobede najava novog čuda: Vraćamo se sa zlatom u Srbiju

© AFP 2023 / PEDRO PARDOOdbojkašice Srbije
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Srpske odbojkašice ostvarile su izuzetan uspeh i najbolji plasman u istoriji reprezentacija u okviru Lige nacija nakon što su savlade selekciju Sjedinjenih Američkih Država, olimpijske i svetske šampionke. Nakon velikog podviga, Srpkinje su motivisane, a posebno sjajna Ana Bjelica koja je poručila da se u Srbiju vraćaju sa najsjajnijim oličjem.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Srpkinje su spremne i u dobroj formi stigle do utakmice sa Amerikankama, ali je pritisak bio neverovatan jer su sa druge stane mreže imale trenutno najbolji odbojkaški tim sveta.
Ipak, taj pritisak možda se i više osetio „na leđima“ protivnica koje su trebale da opravdaju ulogu favorita, a znale su da Srpkinje nisu lak zadatak.
Hrabre srpske odbojkašice nisu imale šta da izgube, dale su sve od sebe, igrale timski i čekale da budu nagrađene rezultatski za svaki dobar potez.
Iako je drama otišla u peti čin (set) završila je srećnim krajem po naš sjajni tim na koji je posebno ponosna Brankica Mihajlović
„Znate kako, uvek kad se igra protiv Amerike znamo da nas čeka teška i iscrpljujuća utakmica tako je bilo i ovaj put. Znamo se jako dugo, svake godine igramo neke bitne utakmice. Nadam se da će nam ova pobeda doneti još više nergije u nastavku. Čeka nas Brazil, publika je bila na našoj strani nadam se da će i u polufnalu“, istakla je posle velikog uspeha Brankica Mihajlović.
Srpske odbojkašice posustale su tokom trećeg i četvrtog seta, međutim, glad za pobedom bila je veća od svega.
„Dosta dobro su igrale naše devojke, desio se mali pad tokom trećeg i četvrtog seta, ali bitno je da smo na kraju zajedničkim snagama skupile energije i pronašle način da dobijemo tako jednu veliku silu. Verujem u ovaj tim koje god takmičenje da je u pitanju“, jasna je bila Mihajlović.
Među najefikasnijim odbojkašicama na utakmici bila je Ana Bjelica, koja je posle pobede izuzetno motivisana i poručuje da će u Srbiju doneti zlato.
„Sjajna igra devojaka i koje su tu bile stalno i koje su ulazile da pomognu. Velika pobeda za veliki trud i rad. Mnogo smo putovali, mučili se i uspele smo da odigramo najbtiniju utakmicu najbolje što možemo. Velika pobeda idemo na medalju i nadam se da se zlatom vraćamo u Srbiju“, poručila je motivisana Ana Bjelica.
Dokazao je Danijele Santareli da je odličan stručnjak i da se sjajno uklopio u ekipi sa kojom ima velike planove.
„Veoma lep trijumf, srećni smo! Nije bilo lako igrati protiv ovakvog američkog tima, sa širokim i kvalitetnim rosterom. Ipak, verovao sam u naš tim od početka, rekao sam devojkama da imam dobar osećaj, jer su i one imale pravi stav“, priznao je Santareli.
Italijan ne želi da se sprske odbojkašice zaustave na pobedi protiv SAD već veruje da one mogu još bolje da igraju.
„Počeli smo utakmicu na pravi način i napredovali kroz meč. Završili smo prvi set onako, kako je trebalo, ali mislim da smo u drugom igrali još bolje. E, onda se nešto promenilo. Naš pristup je bio drugačiji. Oni su napravili devet blokova u trećem setu, jer smo mi rizikovali previše. Ali, u svakom trenutku sam verovao da možemo do pobede. Izuzetno poštujem njihovog trenera i kompletan tim Sjedinjenih Država, ali moram da priznam da smo i mi želeli da prođemo u polufinale. Ovo je izuzetno važno, želimo da budemo među najboljim timovima na svetu. Ipak, samo ovo nije dovoljno, imamo kvalitet da igramo protiv svih“, zaključio je Danijele Santareli.
U polufinalu Lige nacija Srbija igra protiv Brazila u subotu u Ankari.
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Odbojkašice preko olimpijskih šampionki do polufinala Lige nacija
Odbojkaši Srbije Nikola Jovović i Marko Podraščanin - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Težak poraz odbojkaša za neuspeh u Ligi nacija
Odbojkaši Srbije – Evropsko prvenstvo - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
SPORT
Srbi pred sunovratom posle poraza od Italije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala