- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Izvinite što nam je nestalo piva – gest koji nikog nije ostavio ravnodušnim

© Foto: Printskrin/Twitter/Away DaysServet - Vest Hem, prijateljska utakmica
Servet - Vest Hem, prijateljska utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Navijači londonskog Vest Hema koji su se otisnuli na prijateljski meč sa švajcarskim Servetom bili su zatečeni jer nisu mogli da kupe pivo na stadionu. Tim povodom reagovao je klub iz Ženeve koji im se iskreno izvinio za ovaj veliki propust.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Ovih dana širom Evrope aktuelne su prijateljske utakmice, a veliki broj ljubitelja fudbala iz Engleske svoje godišnje odmore provodi prateći omiljeni tim na letnjim pripremama u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj.
Tako su se navijači Vest Hema otisnuli prošlog vikenda u Ženevu na prijateljski meč sa švajcarskim Servetom, ali su bili zatečeni činjenicom da nisu mogli da kupe pivo na stadionu.
Za sve je odgovoran bio domaćin koji je priznao krivicu i posle meča se u formi zvaničnog saopštenja izvinio Englezima za lošu organizaciju utakmice.
„Izvinjavamo se svima. Želeli smo da smanjimo troškove pa smo otvorili samo jednu tribinu mahom za naše pretplatnike. Dan pred utakmicu (u četvrtak) prodali smo samo 900 karata, što nam je sugerisalo da će na stadionu biti oko 2.500 gledalaca.“
„Međutim, u petak je prodato više od 3.200 karata što je uvećalo posetu na 4.100 gledalaca. U tim uslovima, bilo nam je teško da se u brzini pripremimo za dolazak većeg broja navijača što je rezultairalo nedostatkom proizvoda na punktovima za osveženje“, navode u Servetu.
Navijači Vest Hema su prihvatili izvinjenje uz napomenu da su u Ženevi naišli na finu dobrodošlicu koja se može primetiti na malom broju stadiona u Evropi.
Uostalom, prošli su bolje nego onomad navijači Liverpula u Parizu uoči finala Lige šampiona s Realom kada su bili izloženi šikaniranju zbog čega je utakmica kasnila.
Inače, Servet je sa 17 titula šampiona Švajcarske jedan od najtrofejnijih u svojoj zemlji, iako je poslednji put pehar namenjen prvaku podigao davne 1999. godine. Veličinu svakako imaju i demonstriraju je na svakom koraku.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SPORT
Podgoričani istakli parolu – Albanci ih neće u Prištini /foto/
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Luka spasa za Luku – važno je jedno slovo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala