- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka spasa za Luku – važno je jedno slovo

© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Luka Jović nalazi se na novom početku. Posle tri nezavidne sezone u Realu iz Madrida, omaleni napadač će pokušati fudbalski da vaskrsne u Firenci. Jednom je već uspeo nešto slično u Frankfurtu, a navijači se pitaju da li će to slovo „F" opet biti talično za napadača.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Jović je prošle nedelje kompletirao prelazak u redove Fiorentine i to pod vrlo zanimljivim uslovima. Real ga je pustio za džabe kao slobodnog igrača, s tim da je zadržao pravo na 50 odsto od sledeće prodaje 24-godišnjeg napadača.
Luka se očigledno ne uklapa u stil fudbala koji se igra u Madridu, iako ga trener šampiona Evrope Karlo Anćeloti hvali.
„Jović je odličan napadač. Nije mnogo pokretan, ali je snažan u šesnaestercu i igra dobro glavom i sa obe noge. Ozbiljan igrač. Ako bude motivisan, ubeđen sam da će biti dobar u Fjorentini. Mane? Ponekad je lenj, treba mu podsticaj", rekao je Anćeloti.
U svakom slučaju, mnogi se slažu da je transfer Jovića u Seriju A posao u interesu svih umešanih strana. Posebno za Luku koji se nalazi u specifičnom trenutku u karijeri.
Firenca će zato možda biti spas za njega jer će mu omogućiti dosta vremena za igru što nije bio slučaj u Madridu. Real će ga skinuti sa prenatrpanog platnog spiska, a „Viola" će dobiti ozbiljnog napadača za sezonu u kojoj ima veće ambicije, svi su na dobitku.
Kao i u Frankfurtu, i u Firenci ga čekaju poznate face, Srbi, saigrači iz reprezentacije – Milenković, Nastasić i Aleksa Terzić, kao što je to bio slučaj u Ajntrahtu sa Filipom Kostićem koji ga je „gađao u trepavicu" i činio da izgleda kao „napadačka zver“ svojim sjajnim asistencijama.
Već na debiju Jović je dao četiri gola i pokazao da nije zaboravio pogotke, mada Real Vićenca i nije neki reper, ali deluje da bi „Viola“ sa Lukom mogla da nadomesti golove Dušana Vlahovića. Novi napadač Juventusa napustio je Firencu posle 22. kola sa 17 pogodaka na kontu, a iza njega je ostao Argentinac Niko Gonzales sa sedam pogodaka.
Od odlaska Vlahovića, Fiorentina je postigla samo 19 pogodaka na 16 utakmica pa je jasno zašto Luka Jović ima jedinstvenu priliku i zašto je očajnički potreban Fiorentini, da joj reši probleme u realizaciji.
S njim u timu Fiorentina će moći da se bori za Evropu, a dobro će mu doći i činjenica da „Viola“ igra Ligu konferencija što bi moglo da bude lepo takmičenje za povećavanje golgeterskog konta.
Srbin sigurno ima talenat (iako mu je cena pala sa 60 na 16 miliona evra), a sve što mu treba je tim koji može da iskoristi njegov talenat na najbolji mogući način i trenera da mu pruži konstantne minute. Ostalo je Lukin posao.
Mihajlo Banjac - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Odbio je Zvezdu i zablistao na startu Superlige – Mihajlo ide u Rusiju!
Albanski huligani - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Albanska mobilizacija za Podgoričane – huligani iz Tetova dolaze u Prištinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala