- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nova „sedmica“ Fiorentine: Ronaldo me inspiriše, Vlahović mi pomogao u odluci

© GABRIEL BOUYSLuka Jović
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
Pratite nas
Novi fudbaler Fiorentine i srpski reprezentativac Luka Jović, koji je danas zvanično predstavljen navijačima Fiorentine, izjavio je da mu je čast što će u naredne dve sezone nositi dres kluba iz Firence, i to onaj sa brojem sedam.
Jović je pre nekoliko dana stigao u Fiorentinu iz Reala, a sa italijanskim klubom potpisao je ugovor na dve godine uz mogućnost produžetka na još dve sezone. Real je zadržao pravo preče kupovine u slučaju narednog transfera srpskog fudbalera.
Madridskom klubu će pripasti 50 posto od naredne prodaje Jovića.
„Mnogo igrača sa Balkana je igralo ovde, što mi daje dodatnu motivaciju. Spreman sam da dam svoj maksimum, da uradim sve što trener od mene traži. Naporno sam radio tokom pauze i već sam prilično spreman. Imam mali problem sa listom, ali to neće predstavljati probleme. Odrastao sam gledajući Seriju A, a jedva čekam da izađem na teren", rekao je Jović, a prenosi zvanični sajt italijanskog kluba.
Srpski napadač je istakao da želi da pomogne klubu iz Firence da ostvari što bolje rezultate u Evropi.
„Istina je da sam uvek igrao bolje sa partnerom u napadu, ali sam igrao i sam u Frankfurtu i Madridu. Ovde sam da pomognem timu. Trener će odrediti sistem, a ja sam spreman da radim šta je potrebno", istakao je Jović.
Luka je rekao da mu je bivši napadač Fiorentine Dušan Vlahović pomogao da se odluči za klub iz Firence.
„Vlahović odlično igra u Italiji, a ja ću se truditi da budem jednako uspešan. Saigrači smo u reprezentaciji i rivali u Seriji A. Uvek je lepo pričao o klubu i navijačima, što mi je pomoglo da izaberem Fiorentinu", rekao je novi fudbaler Viole.
Jović će u Fiorentini nositi dres sa brojem sedam.
„Izabrao sam sedmicu, jer nije bilo mnogo drugih brojeva koji mi se sviđaju. Nadam se da će mi doneti sreću. Kristijano Ronaldo me inspiriše i nadam se da ću biti dobar kao što je i on bio u Italiji", zaključio je Jović.
Inače, Luka je na prvoj pripremnoj utakmici postigao čak četiri gola i tako nagovestio da bi Firenca mogla da mu odgovara za dalji razvoj karijere.
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2022
SPORT
Luka spasa za Luku – važno je jedno slovo
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2022
SPORT
Podgoričani istakli parolu – Albanci ih neće u Prištini /foto/
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala