- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Išao sam protiv svoje zemlje zbog Novaka“

© AP Photo / Gerald HerbertNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2022
Pratite nas
Nik Kirjos je godinama unazad bio omražena ličnost u srpskoj javnosti zbog konstantnih negativnih komentara na račun Novaka Đokovića, ali se sve promenilo kada je stao u zaštitu srpskog tenisera tokom njegove golgote u Australiji na početku godine.
Kirjos nije štedeo Đokovića kroz prethodne godine, imao je komentar za gotovo svaki njegov potez, nerviralo ga je sve što Novak radi i nije se libio da to iznese u javnost kada god je našao za shodno.
Ali, da se na muci poznaju junaci, kontroverzni Australijanac je pokazao u januaru ove godine kada je podigao glas zbog torture koju je Đoković doživljavao u Australiji, želeći samo da nastupi na Australijan openu.
Kirjos je pokupio simpatije domaće javnosti, čak ga je javno i porodica Đoković pominjala u pozitivnom kontekstu kao iznenađenje i primer kako bi kolege međusobno trebalo da se podržavaju.
„Bio je iznenađen kada sam stao uz njega. Nije bilo lako to što sam ja uradio, išao sam protiv svoje zemlje. Ako će neko da primi udarac za tebe, onda moraš da ga poštuješ. Sada imamo dobar odnos i za mene je čast što sam u finalu Vimbldona igrao protiv najboljeg“, rekao je Kirjos.
U finalu je on prvi stigao do seta, ali nije izdržao pritisak, vratio se u svoje staro stanje svađanja sa sobom i sa svima okolo, što je bilo dovoljno Đokoviću da pojača ritam, iskoristi manjak fokusa kod rivala i preokretom stigne do pobede i 21. Grend slem trofeja u karijeri.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2022
SPORT
Novakova „čekalica“ u tri čina /video/
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Novakov dežurni kritičar besan na svoju zemlju: „On nije oružje za masovno uništenje“
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 19.01.2022
SPORT
„Mrzitelj“ je postao omražen u svom dvorištu – zbog istine o Đokoviću /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala