- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov dežurni kritičar besan na svoju zemlju: „On nije oružje za masovno uništenje“

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
O boravku Novaka Đokovića u Melburnu i njegovom učešću na Australijan openu odlučivaće u subotu od 23:30 trojica sudija, a za to vreme Nik Kirjos i dalje oštro osuđuje tretman svoje zemlje prema najboljem teniseru sveta.
Pravni tim Novaka Đokovića uspeo da je izbori da o slučaju svetskog broja jedan na Federalnom sudu odlučuju trojica sudija.
To je prva mala pobeda koja i dalje daje nadu da će Đoković igrati na prvom Grend slemu u sezoni, čemu se nada i Nik Kirjos, australijski teniser.
Od Kirjosa koji je dežurni kritičar Srbina, najmanje se očekivalo da pruži podršku Novaku, ali je on prijatno iznenadio i od starta drame je najvatreniji navijač srpskog asa.
„Taj Aleks Hok kaže da je Novak Đoković pretnja našim granicama, ja kažem da nije, tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je da igra tenis, razumem to da ga napadaju zato što nije vakcinisan, ali ima dokumentaciju koja mu dozvoljava da igra“, oštar je bio Kirjos.
Australijanac je dodao da bi nepravda prema Đokoviću bila veliki gubitak za sport.
„Sada su sav bes usmerili na njega kako bi ga izbacili iz zemlje. Ništa nije uradio, samo hoće da igra tenis. Važno je da igra ovde i važno je za sport“, istakao je Kirjos.
Iako je ranije bio Novakov kritičar sada je navijač koji prvom na svetu želi 21. Grend slem titulu i spreman je da nosi majicu sa porukom na srpskom jeziku
Želim da osvoji Australijan open i da potom šetam sa majicom na kojoj piše 'idemo' i sa maskom Novak Đoković. Bilo bi sjajno“, poručio je Kirjos.
Australijan open počinje 17. januara, Novak bi u prvom kolu trebalo da igra protiv Miomira Kecmanovića, ali njegovo učešće biće potvrđeno tek nakon suđenja u subotu od 23:30.
Suđenje koje bi trebalo da počne oko 23.30 po našem vremenu možete pratiti i uživo na Sputnjiku.
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Otkrivena poruka koju je Đoković poslao svom „mrzitelju“
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Nadal čoveku koji je opsednut Novakom rekao: „Veliki je, ali biće sjajan turnir i bez njega“
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Agonija se nastavlja – Novak ipak vraćen u ozloglašeni imigracioni hotel
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala