- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkrivena poruka koju je Đoković poslao svom „mrzitelju“

© AP Photo / Hamish BlairAustralijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021.
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Australijski teniser Nik Kirjos je pružio podršku Novaku Đokoviću u borbi za ostanak u Australiji, time napravivši zaokret za 180 stepeni s obzirom da je do ove godine bio poznat kao „Novakov mrzitelj“. On je ujedno i otkrio poruku koju je dobio od srpskog tenisera.
Kirjos je oduvek važio za nekog ko govori ono što misli ne razmatrajući posledice, a Novakovo ponašanje mu se nije sviđalo, pa je zbog toga etiketiran kao njegov mrzitelj.
Australijanac je ove godine ostao potpuno dosledan i nije dopustio da mu osećanja zamute razum, pa je nastavio da govori ono što misli – ovog puta potpuno u Srbinovu korist.
U podkastu u kojem je po drugi put u kratkom periodu stao uz Đokovića protiv svoje države, otkrio je i da mu se srpski teniser javio na Instagramu i zahvalio na pažnji.
„Novak mi se javio preko Instagrama i zahvalio mi se što sam se zauzeo, nije očekivao od mene, očigledno je pod velikim pritiskom, ceo svet je protiv njega. Mislim da mu je potrebna ljudska podrška“, naveo je 26-godišnjak iz Kanbere i javnosti preneo poruku koju je dobio:
„Pokušao si da razumeš situaciju i budeš objektivan, umesto da si odmah pokušao da isprazniš šaržer u mene. To cenim, hvala ti“.
Australijan open počinje 17. januara, Novak bi u prvom kolu trebalo da igra protiv Miomira Kecmanovića, ali njegovo učešće biće potvrđeno tek nakon suđenja u subotu od 23:15, koje ćete moći da pratite uživo uz Sputnjik.
Na turniru će učestvovati i Kirjos, nekada 13. a sada 114. teniser planete, koji u prvom kolu igra protiv Britanca Lijama Brodija.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Novakov dežurni kritičar besan na svoju zemlju: „On nije oružje za masovno uništenje“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Hrvat podržao Đokovića: „Izdrži još malo torture, ne znaju da gube 0:2“
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Dobre vesti iz Melburna – Đokovićevi advokati se izborili za tročlano veće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala