- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal čoveku koji je opsednut Novakom rekao: „Veliki je, ali biće sjajan turnir i bez njega“

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
Pratite nas
Rafael Nadal, španski teniser, dao je intervju američkom novinaru Benu Rotenbergu koji vodi specijalnu kampanju protiv Novaka Đokovića i na sve načine pokušava da ga diskredituje. Otkrio je da je Srbin veliki teniser, ali da nije veći od Australijan opena i da će turnir biti sjajan čak i bez njega.
Činilo se da su prijatelji, da su kolege koje se međusobno uvažavaju i podržavaju jedan drugog, ali posle ovoga više ništa neće biti isto.
Rafael Nadal koji je uz Rodžera Federera najveći rival Novaka Đokovića, po treći put se oglasio o situaciji i torturi koju u Melburnu proživljava svetski broj jedan, i ponovo je propustio priliku da podrži prijatelja u nevolji i da pokaže da je čovek.
Novak Đoković na Završnom turniru u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SPORT
Agonija se nastavlja – Novak ipak vraćen u ozloglašeni imigracioni hotel
„Bik sa Majorke“ prvo je šokirao izjavom da mu sa sportske strane ne bi bilo drago da se prvi reket sveta nađe na Australijan openu koji je osvajao rekordnih devet puta, ali da poštuje i veruje u pravdu.
Sada, nakon što je Đokoviću po drugi put odbijena viza, američki novinar Ben Rotenberg uradio je intervju sa Rafaelom samo dva dana pred početak prvog Grend slema u sezoni, Nadal je ponovo pokazao da mu nije nije žao torture i mrcvarenja koje proživljava njegov navodni prijatelj Novak Đoković.
Iskusno je to 35-godišnji španski teniser servirao Amerikancu koji je opsednut Novakovim likom i delom i čini sve kako bi doprineo da se Đoković ne nađe na Australijan openu, a granicu dobrog ukusa je prošao kada je objavio rezultat njegovog PCR test, a kasnije se bavio time kako je moguće da je čas pozitivan, a čas negativan nalaz.
„Reći ću vam nešto. Jasno je da je Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, tu nema sumnje. Ali, ne postoji teniser koji je bitniji od samog turnira, samog takmičenja, zar ne? Igrači su tu, dođu i prođu, a onda se pojave neki sledeći. Niko, pa čak ni Rodžer, Novak i ja, ili Bjorn Borg koji je bio fantastičan nije veći od turnira. Tenis i bez nas nastavlja i ide dalje“, konstatovao je Nadal.
Nije to bila jedina rečenica u kojoj je Španac pomenuo Đokovića, s obzirom na to da je već u sledećoj poentirao kod australijske javnosti koja jedva čeka i navija da Srbin koji se trenutno nalazi u pritvoru u ozloglašenom imigracionom hotelu, bude deportovan ili da mu se dozvoli učešće na turniru.
„Australijan open je daleko bitniji od svakog igrača. Ukoliko bude konačno igrao, u redu. Ako ne bude igrao, Australijan open je veliki sa njim i bez njega. To je moja tačka gledišta, biće to svakako sjajan turnir“, podvukao je Nadal.
Suđenje je zakazano za 23.30 po našem vremenu i moći ćete uživo da pratite uz Sputnjik, te i dalje postoji mogućnost da Đoković dobije slučaj na Federalnom sudu i da se već u ponedeljak nađe na terenu gde bi mu rival u prvom kolu bio sunarodnik Miomir Kecmanović.
Jasno je da Nadalove reči i te kako imaju pozadinu pošto on, baš kao i Novak i Rodžer ima 20 Grend slem titula. Đoković koji se našao u glavnom žrebu za Australijan open, slovi za prvog favorita, u slučaju da bude deportovan, Nadalu će i te kako biti lakše da pokuša da se domogne trofeja i da se osami na vrhu i da pobegne Đokoviću i Federeru.
Nadal je dobar deo prošle sezone propustio zbog povrede stopala i veliko je pitanje u kakvoj je formi, a kako ga sustižu i godine ovo mu je idealna prilika da napadne još koji Grend slem, s tim što u Australiji praktično ne bi imao šanse, ako Đoković odnese pobedu večeras oko ponoći na Federalnom sudu i bude mu dato „zeleno svetlo“ da istrči pod svodove njegove omiljene Rod Lejver arene.
SPORT
Apsurd nad apsurdima: Verbalni delikt – jedini „dokaz“ protiv Đokovića
Nadal je pokazao pravo lice, a Britanac Endi Mari je pokazao da mu je stalo do Đokovića, izjavom da ne želi da ga šutira dok leži na zemlji, aludirajući na izuzetno tešku situaciju u kojoj se srpski as nalazi, kao i da neće reći ružnu reč.
„Situacija nije dobra i neću da sedim ovde i da šutiram novaka dok leži na zemlji. Ovo nije dobro ni za koga. Nesrećno sve ide i ko zna šta će biti... Ne znam kakva je procedura i kojim putem bi Novak trebalo da ide. Sve što želim je da se što pre reši, jer bi to bilo najbolje za sve. Predugo ovo traje“, rekao je britanski teniser.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković se smeje tokom treninga na Rod Lejver areni - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
Ministar Hok potvrdio apsurdan razlog za ponovno ukidanje vize Novaku Đokoviću
Ukrajinski teniser Ilja Marčenko - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
„Plaše se da i njima ne oduzmu vize“ – Ukrajinac podržao Novaka i prozvao kolege
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
SPORT
Vučić poručio zvaničnicima Australije: Prestanite sa iživljavanjem nad Novakom, umemo da odgovorimo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala