- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ministar Hok potvrdio apsurdan razlog za ponovno ukidanje vize Novaku Đokoviću

© REUTERS / TENNIS AUSTRALIA/SCOTT BARBOURNajbolji teniser sveta Novak Đoković se smeje tokom treninga na Rod Lejver areni
Najbolji teniser sveta Novak Đoković se smeje tokom treninga na Rod Lejver areni - Sputnik Srbija, 1920, 14.01.2022
Pratite nas
Aleks Hoks, ministar za imigracije u Australiji, potvrdio je da je Novaku Đokoviću ukinuta viza jer, kako kaže, to što srpski teniser nije vakcinisan i što se u prošlosti nije pridržavao kovid protokola (išao pozitivan da dâ intervju za L'Ekip), a kako ima veliki uticaj u društvu, može da podstakne ostatak Australijanaca da isto učini.
Aleks Hoks potvrdio je apsurdan razlog o kom smo pisali ranije u toku dana, a to je da Novak Đoković predstavlja „pretnju“ po zdravstvo u Australiji.
„Imajući u vidu status gospodina Đokovića i to da je uzor u sportskoj i široj zajednici, njegovo stalno prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje predostrožnosti nakon prijema pozitivnog testa na virus korona u Australiji“, rekao je Hok.
Ministar je ovde aludirao na to što je Đoković 18. decembra, znajući da je pozitivan, išao da dâ intervju za L'Ekip.
„Konkretno, njegovo ponašanje može podstaći ili uticati na druge da oponašaju njegovo prethodno ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa na virus korona, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i druge“, naveo je Hok, a prenose australijski mediji.
„Pored toga, smatram da stalno prisustvo Đokovića u Australiji može dovesti do porasta raspoloženja protiv vakcinacije, i potencijalno dovesti do porasta građanskih nemira, a takvi skupovi i protesti mogu biti dodatan izvor širenje virusa korona“, dodao je.
Ovaj razlog još je apsurdniji kada se zna da je u Australiji vakcinisano čak 92 odsto građana, a prvom dozom velikih 94 odsto.
Plus, dobro je poznato da Novak Đoković nije antivakser, da je na Adrija turu, ATP turniru u Beogradu, 2021. organizovana masovna vakcinacija tenisera, kao i da je u ovoj pandemiji pomogao mnoge države sveta, između ostalog, Srbiju, Italiju, Španiju...
Đokoviću je ukinuta viza, ali slučaj nije gotov jer su njegovi advokati uložili žalbu i proces je sada prebačen na Federalni sud.
Situaciju iz Melburna možete da pratite uživo, iz minuta u minut, na našem portalu.
„Tipičan, lukav potez“ – žestoke reakcije na odluku Australije: „Ministar ćutao da bi omeo Novaka!“
Sudija je prebacio slučaj Federalnom sudu – poznato ko je čovek koji odlučuje o Đokovićevoj sudbini
Đoković će u pritvor, predmet je prebačen, a izjavu će dati na „tajnoj lokaciji“ /video/
„Srbi su kao hrast, možeš ih iseći, ali ne i saviti“ – Gujon poslao snažnu poruku Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala