- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šok u Nemačkoj: Šolc bio na zabavi partije na kojoj su devojke omamljene drogom za silovanje

© Sputnik / Lola ĐorđevićNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2022
Pratite nas
Nekoliko žena prijavilo je da im je podmetnuta takozvana droga za silovanje na zabavi Socijaldemokratske partije Nemačke, kojoj je prisustvovao i nemački kancelar Olaf Šolc, premijer iz redova te stranke.
Skandal na zabavi nemačke vladajuće partije otkriven je na osnovu interne prepiske članova Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD), čiji je Šolc kadar, objavio je nemački Tagesšpigl.
Nemački list navodi da se incident dogodio u sredu, na partijskoj zabavi parlamentarne frakcije SPD, na kojoj je učestvovalo oko 1.000 ljudi, među kojima su, pored kancelara Šolca, bili i poslanici, zaposleni u Bundestagu i predstavnici izbornih okruga.
Lider frakcije SPD u Bundestagu Matijas Martin napisao je poslanicima da je na zabavi „očigledno“ bilo napada uz upotrebu droge za silovanje, koja onesposobljava žrtve kako bi nad njima bilo izvršeno seksualno nasilje.
„To je uznemirujući događaj, o kom smo hitno obavestili policiju Bundestaga“, naveo je Martin.
Prema navodima Tagesšpigla, do subote je pet žrtava prijavilo da im je podmetnuta ova droga, a policija je otvorila istragu.
Veruje se da žrtava ima i više, a policija je započela istragu kada joj je 21-godišnja žena prijavila da se ne oseća dobro i da je izgubila pamćenje posle zabave. Ona je u bolnici ispričala da je na zabavi jela i pila, ali da nije koristila alkohol. Kako je kazala, oko 21.30 počela je da se oseća loše, a sledećeg jutra nije se ničega sećala. Bolnica je slučaj prijavila policiji, koja je otvorila istragu.
Katja Mast, menadžer poslaničke grupe SPD u Bundestagu, pozvala je na Tviteru sve koji su prisustvovali zabavi, a misle da su bili žrtve podmetanja droge, da se jave policiji.
Nemački kancelar Olaf Šolc  - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SVET
Nemački mediji: Šolc poslao Ukrajini skrivenu poruku
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SRBIJA
Kontraefekat Šolcovih poruka: Poseta nemačkog kancelara dokazala da su stavovi Srbije opravdani
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala