- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nestašni dečko srpskog fudbala je sazreo i to će pokazati „bikovima“: „Spreman sam za borbu“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaNemanja Radonjić
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2022
Pratite nas
Nemanja Radonjić predstavljen je u Torino kao novo pojačanje „bikova“, gde će pokušati da se vrati u vrhunsku formu i to nekoliko meseci pred početak Mundijala u Kataru. Talentovani i nestašni Srbin je pre šest godina već bio u Italiji, ali ga je tada „posebna glava“, kako je opisao sportski direktor Valter Sabatini koštala povratka u Srbiju.
Upravo je Valter Sabatini čovek koji odlično poznaje bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana, Benfike, Olimpik Marselja, s obzirom na to da je kao sportski direktor Rome pre nekoliko godina bio glavni „krivac“ za dovođenje Radonjića u Rim.
Nije se dugo zadržao brzonogi Nišlija u "večnom gradu," ali tada je bio mlad. Nestašne su to godine, pogotovo za vrelu južnjačku krv.
"Sećam se Radonjića iz tog perioda, bio je fantastičan talenat. Izuzetno brzo napadačko krilo sa odličnom tehnikom. To su bile ključne stvari koje su mi rekle da je on taj. Nadam se da je sada sazreo sa svih aspekata, jer je u stvari kao klinac imao 'specifičnu glavu'. Da kažemo da je bio malo netašan. Uveren sam da je Torino povukao odličan potez jer govoroio o igraču koji ima sve predispozicije da se snađe u Seriji A. Pogotovo u klubu kao što je Torino u kojem je trener Ivan Jurić", rekao je Sabatini.
Pričao je i Radonjić o očekivanjima nakon povratka na Apenine, posle putešestvija u Marseju, Herti, i Benfiki.
"Vraćam se u Italiju posle šest godina. Bio sam deo Empolija i Rome, ali sam tada bio mlad, a sada sam spreman za borbu. Srećan sam što sam u timu kakav je Torino i pripremljen sam za narednu sezonu. Italija mi se jako sviđa", bile su prve Nemanjine reči.
Radonjić će imati znatno olakšan posao i skraćen period adaptacije na novu sredinu, s obzirom na to da su starosedeoci u klubu Saša Lukić i Vanja Milinković-Savić, dok je trener Hrvat Ivan Jurić, koji se pokazao kao čovek koji ume da "pronađe žicu" igraču i izvuče maksimum iz njega.
Upravo je to nešto što treba Radonjiću kako bi se podigao na najviši nivo i bio onaj pravi u punom sjaju, kao što je to bio slučaj kada se vratio u Crvenu zvezdu i "eksplodirao", bio jedan od ključnih igrača u eri trenera Vladana Milojevića.
"Poznajem Vanju i Sašu. Sa Lukićem imam poseban odnos jer smo igrali zajedno kada smo bili mlađi, a putevi su nam se ponovo spojili u reprezentaciji Srbije. Dosta mi je pričao o Torinu i ljudima koji tamo rade. Pričao mi je i o navijačima koje pozdravljam i jedva čekam da zaigram pred njima". Moja prirodna uloga je levo krilo, s tim što mogu da odgovorim i na nekim drugim pozicijama. U zavisnosti gde me trener vidi kao najbolju opciju. Ne poznajem Jurića, ali su svi veoma pohvalno govorili o njemu. Čak i Igor Tudor koji je trener u Marseju, mi je rekao da Jurić uvek traži najbolje na svakom treningu i da vredno radi. To je ono što je za mene jako važno", istakao je srpski reprezentativac, koji je kao fudbaler Marseja stigao na pozajmicu u Torino.
Prethodno je išao na kaljenje u Berlin i Lisabon, a sada će imati pravu šansu da se izbori za mesto u startnih 11 i da natera "bikove" da na kraju sezone otkpupe njegov ugovor od Francuza.
Podsetimo, Nemanja Radonjić je bio član mlađih kategorija Partizana, posle čega ga je put odveo u Empoli, kasnije u Romu, da bi se ponovo vratio u srpski fudbal, samo što je tada obukao dres Partizanovog ljutog rivala Zvezde.
Vruć temperament je nesumnjivo „ukočio“ njegovu karijeru, ali i dalje nije kasno da pokaže da je spreman za najveća dela, pošto ima 26 godina i to je najbolje vreme za vrhunski fudbal.
Kaže da je spreman i da će se boriti, a „bikovi“ će imati priliku to prvi da vide i osete na terenu.
Napadač Fulama, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Nemac stiže kod Mitrovića da mu „čuva leđa“
Fuseni Dijabate  - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
Partizan poslao svoje dete u Španiju, a iz Turske doveo Malijca
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
SPORT
„Rusija je u najlepšim odajama sećanja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala