- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Rusija je u najlepšim odajama sećanja“

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaMarko Nikolić
Marko Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Marko Nikolić, jedan od najboljih srpskih fudbalskih trenera mlađe generacije, proveo je dve godine u ruskom fudbalu i izrazio je nameru da se vrati jednog dana, ali je najpre odlučio da sebi dozvoli sezonu pauze.
Nikolić je u srpskom fudbalu ostavio veliki trag osvojivši duplu krunu sa Partizanom posle čega se otisnuo u inostranstvo, a u moskovskoj Lokomotivi je osvojio i trofej Kupa Rusije.
„Ostavio sam Rusiju u najlepšim odajama sećanja… Ostavio sam trag, čini mi se ponekad, više cenjen tamo, nego na srpskom tlu. Čini mi se, u nas je samo loša vest vredna pažnje. Rusi su, na primer, napisali bezbroj pozitivnih komentara o meni, a u Srbiji su po tradiciji prenošeni isključivo negativni. Koga to zanima, može da isprati sve do detalja“, rekao je Nikolić za Sport klub.
Ideja o ostanku u Rusiji je postojala, ali...
„Interesovanje su pokazali skoro svi veliki klubovi meni odlično poznati, izuzev Zenita. Razgovori u poslednje vreme vođeni su na nivou imponovanja svakom treneru. Ispravni koraci, reprezentativne instance, uvažavanje, maksimalna diskrecija. Kapa dole! Zatražio sam vreme za razmišljanje i brzo prelomio – vreme je da odmorim.“
Što se tiče situacije u Rusiji, Nikolić kaže da je sve u redu, osim odlaska stranaca.
„Oporaviće se moćna Rusija, na tom polju, brzo. Istrošile su me tri sezone na ruskom tlu, prvih šest meseci proveo sam u kovid karantinu, najstrašnijoj izolaciji. I sad opet treba da idem daleko, u vreme specijalne operacije, rata, ili nečeg trećeg… Nijednu utakmicu nismo odigrali bez limita na tribinama. Ostavili smo zarez, ne tačku u Lokomotivi. Zato i imam želju da radim u normalnim okolnostima, van primesa vanrednih, u Rusiji. Vratiću se tamo, za godinu, dve, ili pet, videćemo…“, istakao je Nikolić.
Marko Nikolić, trener Lokomotive iz Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Srbin hladna ruska srca osvaja filozofijom preminule legende
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala