- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ne verujte u ono što čitate“ – sve više sumnji u vezi sa Nadalom

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2022
Pratite nas
Neverovatno deluje činjenica da je Rafael Nadal proveo četiri sata i 20 minuta na terenu u četvrtfinalu Vimbldona sa povredom stomačnih mišića zadobijenom već u uvodna dva seta meča sa Tejlorom Fricom. Toliko neverovatno da njegov kolega Fabio Fonjini ne veruje u istinitost svega.
Delovalo je da se Nadal nalazi pred potpunim kolapsom tokom drugog seta duela sa Fricom, nije mogao jako da servira, izgledalo je da se muči sa bekhendom, ali je forhend funkcionisao savršeno i na kraju ga doveo do velike pobede u pet setova.
Meč je trajao četiri sata i 20 minuta, što je i istakao Fonjini.
„Nadal povređen? Da, sigurno... Četiri sata i 20 minuta... Molim vas, prestanite da verujete u ono što čitate!“, naveo je Fonjini.
Nadal je zaista tokom meča delovao kao čovek u velikim problemima, ali mu je odlazak na medicinski tajm-aut izgleda pomogao i to se dogodilo tokom drugog seta, što je u znatnoj meri poremetilo Frica koji je ostao na terenu i čekao da se njegov rival vrati na teren.
U svemu nemoguće je zaboraviti da je Nadal govorio da je sa teškom povredom nemoguće osvojiti nijedan turnir, naročito ne Grend slem takmičenje, a sve u vezi sa problemima sa stomačnim mišićima koje je Novak Đoković imao na Australijan openu 2021. godine.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2022
SPORT
Nadal nije verovao Đokoviću, a sada bi da svi veruju u „injekcije“?
Stvari su se, međutim, promenile, Nadal je u ovoj godini upravo sa veoma teškom povredom stopala, hronične prirode, uspeo da slavi na Rolan Garosu, potom je završio na štakama, a već nekoliko nedelja kasnije našao se na Vimbldonu – i stigao je do polufinala.
Sve što se događalo tokom Rolan Garosa je u prvi plan izbacilo pitanje da li je Nadal zaista u borbi sa hroničnom povredom, ali je ukazivalo i na moguće korišćenje nedozvoljenih ili „granično dozvoljenih“ medicinskih sredstava za lečenje i oporavak, o čemu su govorili i mnogi stručnjaci.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Nadal pod lupom – postoji li „tajno oružje“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala