- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Real se odrekao svoje legende – ne na lep način: „Imam potvrdu lekara“

© AFP 2023 / LLUIS GENEŠpanski trener i strateg KK Real Madrid - Pablo Laso
Španski trener i strateg KK Real Madrid - Pablo Laso - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Košarkaški klub Real iz Madrida odlučio je da okonča saradnju sa trofejnim trenerom Pablom Lasom i tako stavi tačku na izvanrednu trofejnu eru koja je trajala punih 13 godina i u kojoj je osvojeno 20 trofeja.
Laso (54) doživeo je srčani udar tokom finalne serije plej-ofa ACB lige, a po završetku sezone madridski klub je odlučio da mu se zahvali na saradnji „isključivo zbog medicinskih razloga“.
Trofejni trener bio je hospitalizovan dva dana zbog infarkta, a iako je brzo pušten kući iz kluba mu nisu dozvolili da sedi na klupi tokom finala sa Barselonom.
Madriđani su sve objasnili u saopštenju na zvaničnom sajtu:
„Real iz Madrida doneo je odluku da ne zadrži Pabla Lasa na mestu trenera košarkaškog prvog tima isključivo i isključivo iz medicinskih razloga.
Posle srčanog udara koji je trener doživeo pre nekoliko nedelja, Real Madrid je obavio nekoliko konsultacija sa lekarima i specijalistima kardiologije i svi su izrazili mišljenje da je očigledan rizik po njegovo zdravlje koji u ovom trenutku podrazumeva nastavak rada kao trener ekipe.
Real Madrid je prošle nedelje zatražio od Pabla Lasa da prestane da vodi prvi tim, u potpunosti poštujući ekonomske uslove utvrđene ugovorom, čekajući da vidi kako će se njegovo fizičko stanje razvijati ove sezone i ponovo analizirajući situaciju u martu ili aprilu.
Real Madrid smatra da bi nakon ovog akutnog koronarnog događaja zbog kojeg je naš trener bio podvrgnut operaciji i odlasku na odeljenje intenzivne nege, drugačija odluka bila apsolutno neodgovorna. Prioritet za klub je, pre svega, zdravlje Pabla Lasa iz poštovanja i naklonosti prema njemu.
Bojan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
U Nišu je nestalo struje, a u Hrvatskoj je Markanen „ugasio“ košarku – Bogdanović: Ja sam kriv!
Real Madrid može da shvati da je ova odluka rastužila našeg trenera, ali ništa, pa ni klub, nije iznad ničijeg zdravlja, a u ovom slučaju to je rizik koji ova institucija mora da izbegne“, navodi se u saopštenju Madriđana.
Posle svega se oglasio i Laso, navodeći da ima dozvolu lekara da radi.
„Srećan sam što mogu da podelim sa svima da imam punu i ekspresnu potvrdu lekara koji su me lečili da mogu profesionalno da treniram bilo koji košarkaški klub. Takođe, srećan sam zbog svih znakova pažnje, naklonosti i naklonosti koje dobijam od juče. Za vrlo kratko vreme ću vas lično prisustvovati da odgovorim na vaše interesovanje. Šaljem vam zagrljaje", dodao je Laso.
Odlazak Pabla Lasa je zaista kraj velike ere za Real iz Madrida na čijoj je klupi sedeo od 2011. godine. Pod njegovim vođstvom, španski velikan je osvojio dve Evrolige (2015. i 2018.), i po šest titula šampiona, Kupa Španije i Superkupa.
Real je ovog utorka imenovao i naslednika Pabla Lasa, a to će biti njegov dosadašnji pomoćnik Ćus Mateo (53).
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Aleksine suze posle bolnog poraza – igrao u bolovima, pa jedva govorio
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Pešić upozorava: Stanje je alarmantno – nismo najbolji na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala