- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Aleksine suze posle bolnog poraza – igrao u bolovima, pa jedva govorio

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
Pratite nas
Srpski košarkaši delovali su motivisano i spremno da savladaju Belgiju u kvalifikajama za Svetsko prvenstvo, a koliko im je pobeda značila dokazao je Aleksa Avramović koji je u bolovima istrčao na teren. Ipak, Srbija je u dramatičnoj završnici poražena, a poraz je Avramoviću pao toliko teško da je bio na ivici suza.
Nije Aleksa Avramović želeo da se govori o tome kako je na teren istrčao povređen i u bolovima. Mečeve u nacionalnom dresu izneo je dostojanstveno i odigrao na visokom nivou pogotovo prvi protiv Letonije.
Žar za borbom u poslednjih pet minuta protiv Belgije je izbledeo i Srbija je odabrala najteži mogući put ka Svetskom prvenstvu.
Avramović je teško prihvatio poraz, a za Sport Klub gotovo da nije imao ni snage da govori dok su suze bile primetne na licu.
Poraz koji veoma boli, ali znamo da sada nemamo nijedno pravo na kiks jer su oni u međusobnom skoru bolji od nas. Tri ekipe će se plasirati na Svetsko prvenstvo i nemamo pravo na kiks“, izustio je Avramović.
Kada je upitan koliko će Srbiji biti teško da ostvari sve pobede u narednim kvalifikacionim mečevima što je uslov za odlazak na Svetsko prvenstvo, srpski košarkaš nije mogao više da govori.
„Pitanja su vam na mestu, ali sada nemam pravi odgovor“, rekao je za Sport Klub utučeni Avramović.
Košarkaš Partizana protiv Belgije je upisao 11 poena uz dve asistencije, dok je protiv Letonije bio najefikasniji igrač na parketu sa 16 poena i tri asistencije.
Ognjen Jaramaz istakao je da je problem na kraju meča napravila loša komunikacija tima.
„Laki poeni i loša komunikacija u odbrani uticali su da izgubimo prednost. Tada smo stali i u napadu i nismo uspeli da odgovorimo na njihove poene. Par grešaka nas je koštalo pobede“, objasnio je Jaramaz.
Svetislav Kari Pešić – selektor košarkaške reprezetacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2022
SPORT
Pešić upozorava: Stanje je alarmantno – nismo najbolji na svetu
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Težak poraz Orlova u Nišu
Košarkaši Srbije i Belgije - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Uzalud kampanja Belgijanaca – moraće na teren protiv Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala