- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Nišu je nestalo struje, a u Hrvatskoj je Markanen „ugasio“ košarku – Bogdanović: Ja sam kriv!

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaBojan Bogdanović
Bojan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Hrvatska je u šoku! U trenucima dok se u niškom Čairu događao višestruki nestanak struje u Rijeci je Lauri Markanen „ugasio“ košarku. Finac je pogodio trojku pet sekundi pre kraja za trijumf Skandinavaca (81:79), čime je ubio nadu „vatrenih“ da će igrati Svetsko prvenstvo 2023. godine. Bojan Bogdanović je kao najiskuniji preuzeo odgovornost.
Hrvati su imali veliku prednost, ali ih je očajno izvođenje slobodnih bacanja odvelo u propast. Odlučili su da brane poslednji napad Finaca i to ih je na kraju koštalo Mundobasketa.
Lopta je stigla do iskusnog Laurija Markanena koji se izvukao na šut za tri poena i bez problema pogodio.
U dvorani u Rijeci muk! Smogao je snage jedan od tragičara, ujedno i najbolji košarkaš Hrvata Bojan Bogdanović do priča posle debakla. Kao najiskusniji i onaj od kojeg se najviše očekuje na parketu, NBA as je preuzeo odgovornost.
„Nisu nas Finci pobedili, dobili smo sami sepe. Prosuli smo sve na isti način po ko zna koji put. Nemamo pravo da se žalimo na uslove. Izgubili smo našom glupošću. Kako smo igrali rezultat u prvom poluvremenu je bio još i dobar. Markanen nam je konstantno stvarao probleme, a onda nam je i Salin pogodio nekoliko trojki. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo uspeli da preokrenemo rezultat, ali na kraju nažalost nismo pobedili. Ja sam glavni krivac, dobio sam loptu, ali sam promašio“, rekao je Bogdanović, čije je reči preneo portal Indeks.hr.
Skinuo je u potpunosti Bogdanović odgovornost sa Gnjidića koji je promašio odlučujuća slobodna bacanja u finišu.
"Podrška je bila odlična, ali ponavlja po ko zna koji put, izgubili smo na isti način. Nije Lovre (Gnjidić) ništa kriv. On nema veze sa ovim porazom. On je odbranom doneo preokret, isključivi krivac sam ja. Nikada nismo niže pali, nikada nismo igrali niži rang kvalifikacija. Teško je reći nešto pametno posle ovoga, ali ne sluti na dobro. Dolazi Evrobasket, ali treba videti ko će uopšte igrati", zaključio je košarkaš Jute Džez.
Boban Marjanović na meču sa SAD - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
SPORT
Belgijanci neće da igraju novi meč, ali to ne brine Srbiju
Lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Katastrofa Hrvata - ostali bez Mundobasketa! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala