- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Kine: Ne širimo mi lažne informacije, već zvaničnici Sjedinjenih Država

CC0 / marselelia / Zastava Kine
Zastava Kine - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2022
Pratite nas
Portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Džao Liđijan demantovao je na brifingu optužbe Vašingtona da Kina „širi rusku propagandu“.

„Lažne informacije šire relevantni zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država, a ne kineska strana“, istakao je portparol.

On je istakao da je Kina povodom ukrajinske krize uvek „iznosila nezavisne stavove“ i „uvek je na strani mira i pravde“. Kineski zvaničnik je takođe naglasio da je zbog vojno-biološke aktivnosti SAD u inostranstvu zabrinuta ne samo Kina, već i cela međunarodna zajednica.
Američki ambasador u Kini Nikolas Berns izjavio je na plenarnoj sednici Globalnog mirovnog foruma Ujedinjenih nacija u Pekingu da zvanični predstavnici kineskog MIP-a treba da „prestanu da šire rusku propagandu“, posebno, po pitanju američkih vojno-bioloških laboratorija na teritoriji Ukrajine i uloge NATO u ukrajinskoj krizi.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Početkom aprila, načelnik Radijacionih, hemijskih i bioloških odbrambenih snaga Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov saopštio je da je specijalna vojna operacija Rusije pomogla da se dobiju dodatne informacije o vojnim biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini.
Ministarstvo odbrane Rusije nakon toga je održalo prezentaciju na kojoj je objavljeno da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu.
Si Đinping i Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SVET
„Peking će se za mir zalagati na svoj način“: Šta je Kina poručila Evropi na zajedničkom samitu
Vojnik Kfora i NATO zastava u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SVET
Kina: NATO predstavlja sistematski izazov miru i stabilnosti, njihove ruke su umrljane krvlju
Kina - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SVET
„Prestanite! Već ste napravili haos u Evropi!“: Peking oštro kritikovao NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala