- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novakomrzac“ priziva Đokovića na US Openu

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković na US openu
Novak Đoković na US openu - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Dok Novak Đoković iščekuje duel osmine finala na Vimbldonu protiv Holanđanina Van Rijthofena (oko 18 časova), dobre vesti po njega stižu sa drugih kontinenata vezanih za učešće na grend slemovima.
Australijan Open se vratio kao opcija, jer su tamošnje vlasti ukinule odredbu kojom se traži obavezna vakcinacija za stranace pri dolasku u zemlju, a sada su se svi okrenuli i ka SAD u iščekivanju da i oni isto učine.
Jedan od njih je i američki novinar Ben Rotenberg, čuveni Novakomrzac, koji se zapitao da li je momenat da i SAD sklone zabranu ulaska za strance koji nisu vakcinisani, jer bi tom promenom Đoković mogao da učestvuje na US Openu u Njujorku krajem avgusta.
Uz to, Rotenberg je konstatovao i da je vest iz Australije veliki podsticaj za nade Đokovića da će učestvovati na Australijan Openu 2023, iako je nakon deportacije dobio tri godine zabrane ulaska u tu zemlju.
Po tom pitanju, australijske vlasti su pokazale fleksibilnost, čuli su se neki pozitivni tonovi i vrlo je moguće da će mu zabrana ulaska biti ukinuta.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Australija menja pravila: Novak može da igra!
Ono što potencijalno pravi problem Novaku, kada je u pitanju ulazak u SAD, i odlaže ukidanje mera je porast broja zaraženih korona virusom s one strane Atlantika.
Ipak, do US Opena ima još dva meseca, a do tada ćeNovak pokušati da dođe do titule na Vimbldonu, i sačeka nove, pozitivne odluke vlasti u SAD i Australiji.
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
„Poštovanje“ – nepoznata reč i van terena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala