- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Poštovanje“ – nepoznata reč i van terena

© AP Photo / Kirsty WigglesworthStefanos Cicipas i Nik Kirjos
Stefanos Cicipas i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Nakon što je Nik Kirjos savladao Stefanosa Cicipasa za osminu finala Vimbldona, rasprava koju su počeli na terenu nastavila se i na konferencijama gde su obojica tenisera imala teške reči jedan za drugog.
Ništa manje od Kirjosa i Cicipasa se nije očekivalo nego da prirede spektakl u međusobnom duelu.
Posle prvog seta koji je pripao Grku, Australijanac je počeo da igra fantastično i izjednači, a to je izazvalo bes kod Cicipasa koji iz sve snage poslao lopticu u publiku.
Nije poznato da li je ona nekoga pogodila, ali je Kirjos od sudije tražio diskvalifikaciju rivala jer je za njega takvo ponašanje neprihvatljivo.
Ni Nik nije uspeo da pokaže mnogo lepšu stranu jer je i sam vikao, svađao se sa sudijom, a na to je posle meča ukazao i Cicipas.
„Bilo je to konstantno maltretiranje... On maltretira protivnike. Verovatno je bio siledžija i u školi. Poseduje veoma zlu stranu“, oštar je bio Cicipas.
Grku je smetalo što je Australijanac tokom celog meča imao šta da prokomentariše.
„Dosadi vam to. To konstantno pričanje. Konstantna polemika. Ovde smo da igramo tenis, ne da vodimo dijaloge. Bilo je to loše sa moje strane, ali sav cirkus sa druge strane mreže mi je dosadio. Srećom nisam nikoga pogodio, hvala Bogu. Neću nikada to opet uraditi. Ali nešto je izazvalo takvo ponašanje. Njegovo ponašanje mora da prestane. To nije u redu. Neko mora da sedne s njim i porazgovara. Ne mogu samo da stojim sa strane i pretvaram se da sam robot“, zaključio je Cicipas.
Čuo je Kirjos reči koje je uputi grčki teniser i odmah imao spreman odgovor u kom je demantovao da se ponašao uvredljivo.
„Ne znam šta da kažem. Kako sam ja to bio siledžija prema njemu? On je bio taj koji je mene gađao lopticama. On je bio taj koji je lopticom pogodio navijača. Ja nisam uradio ništa. Osim svojih prepirki sa sudijom, nisam uradio ništa da uvredim Stefanosa ili da mu bilo kako ukažem nepoštovanje. Verovatno bih i ja bio ljut da me neko stalno pobeđuje. Možda bi trebalo da smisli kako da me pobedi na terenu, pa onda da se okrene svojim planovima o tome da mi ne dozvoli da igram“, rekao je Kirjos.
Australijanac se prisetio i meča drugog kola sa Filipom Krajinovićem za čije ponašanje nije imao zamerku.
„Kada sam igrao sa Filipom Krajinovićem on nije gađao lopticom navijače. Nije pogodio navijača. Zato sam i rekao sudiji da mislim da Stefanos ne treba da bude na terenu. Siguran sam da bih ja bio udaljen sa terena da su uloge zamenjene“, zaključio je Kirjos.
U narednom kolu Kirjos se sastaje sa Brendonom Nakašimom.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Australija menja pravila: Novak može da igra!
Rafael Nadal i Lorenco Sonego - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Nadalov (ne)prijateljski potez i susret dve „usijane glave“ – da li je ovo neki novi Vimbldon?
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Srbin pravi čuda i igra za titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala