- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Australija menja pravila: Novak može da igra!

© AP Photo / Hamish BlairNovak Đoković, Australijan open 2021.
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
Pratite nas
Novak Đoković, treći reket sveta, može i ukoliko ostane nevakcinisan da igra na Australijan openu naredne godine. Australijske vlasti promenile su uslove za ulazak u zemlju, a to znači da stranci neće morati da prikažu status o vakcinaciji.
Posle velike sage i drame koju je proživeo kada je početkom godine otputovao u Australiju, Novak Đoković sada je iz te zemlje dobio lepe vesti.
Dolaskom nove vlasti promenjena su i pravila u vezi sa korona virusom, a ono najbitnije za srpskog tenisera je da se od stranca neće tražiti dokaz o vakcini pri ulasku u zemlju.
Nova izmena zakona na snagu stupa šestog jula, a informaciju je potvrdio za australijske medije Mark Batler, ministar zdravlja te zemlje.
To automatski znači da Đoković ne bi trebalo da bude sprečen da igra na Australijan openu gde je devet puta podigao pehar.
Jedini problem mogla bi da napravi zabrana ulaska u zemlju na tri godine koju je Novak dobio nakon deportacije iz Australije, ali uz uloženu žalbu ona bi lako mogla da bude ukinuta jer srpski teniser ima napismeno i sudsku presudu u svoju korist.
U australijskom zakonu jasno je naglašeno da svaka proterana osoba ima prava na zahtev za izuzeće, a Novaku ide u korist i izmenjena vlast.
Skot Morison i Aleks Hok, više nisu na pozicijama premijera i ministra za imigracije, a upravo njih dvojica bili su najviše zaslužni za Novakovu deportaciju iz Australije.
Podsetimo, srpski teniser stigao je na Australijan open kao nevakcinisan, ali uz dobijeno medicinsko izuzeće koja mu dopušta da igra na turniru i bude u zemlji iako nije vakcinisan.
Vlast je proterala Novaka, a nije pomogla ni odluka koju je doneo sud jer je Hok imao pravo da odluči sam o deportaciji.
Ipak, očigledno je da nova vlast vodi drugačiju politiku, a ona bi Đokoviću mogla da donese konačno nastup na Australijan openu naredne sezone.
Rafael Nadal i Lorenco Sonego - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2022
SPORT
Nadalov (ne)prijateljski potez i susret dve „usijane glave“ – da li je ovo neki novi Vimbldon?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala