- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Kanarinci“ ponovo visoko lete – oživeo čuveni klub sa Detelinare

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
RFK Novi Sad 1921 novi je član Prve lige Srbije. Klub koji je na kraju prethodne takmičarske sezone zauzeo prvo mesto u južnoj grupi Vojvođanske lige i plasirao se u Srpsku ligu Vojvodina, u prvoligaškom karavanu zauzeće mesto doskorašnjeg superligaša Proletera sa Slane bare.
Skupština RFK Novi Sad je početkom maja jednoglasno usvojila inicijativu o prisajedinjenju i uputila Skupštini Proletera na razmatranje.
Nakon pozitivnog odgovora Skupštine kluba, u to vreme člana elitnog društva u srpskom fudbalu, formirana je Radna grupa za prisajedinjenje koja je, uz revizorske izveštaje nezavisnih agencija, pripremila predlog Odluke o prisajedinjenju, što su na svojim odvojenim sednicama prihvatile Skupštine dvaju novosadskih kolektiva.
Time su stečeni uslovi za novu osnivačku Skupštinu kluba, a s obzirom na to da je Odluka o prisajedinjenju prošla proceduru u APR i novi klub upisan u registar. Klub je zadržao ime „RFK NS 1921“ na osnovu usaglašenih predloga sa obe strane.
Strahinja Pavlović, Salcburg, Austrija - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Prvi Srbin u „fudbalu sutrašnjice"
Činom prisajedinjenja FK Proleter prestaje da postoji, bez prethodnog stečajnog postupka. Takmičenje u drugom rangu, popularni „kanarinci“ će započeti gostovanjem kod IMT-a u Novom Beogradu, 30. jula, a susret sa svojim navijačima na Detelinari zakazali su za 6. jul, utakmicom sa pančevačkim Železničarom.
Osnovačka Skupština kluba zakazana je za ponedeljak 4. jul, kada će biti izabrani i skupštinski organi upravljanja, kao i predsednik Upravnog odbora, koji će predložiti kandidate za sastav tog tela.
Izvesno je da je kandidat za sportskog direktora Zoran Govedarica, a za šefa stručnog štaba Aleksandar Radunović, trener u omladinskoj školi Vojvodine, svojevremeno i iasistent Aleksandru Vukoviću u poljskoj Legiji.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
SPORT
Abramovič kupuje najtrofejniji ruski klub?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala