- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemci tvrde: Nadal nema nekrozu kosti stopala

© AFP 2023 / ANDREW COULDRIDGERafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Pratite nas
Malo je verovatno da španski teniser Rafael Nadal ima Vajs-Milerov sindrom ili nekrozu kosti stopala, prenosi list „Zidojče cajtung“, pozivajući se na mišljenja stručnjaka za ortopediju.
Nadal je Rolan Garos osvojio sa, kako se navodi, umrtvljenim živcem u stopalu leve noge, a potom je išao na tretman koji bi mu trajno umrtvio živac.
„Ta bolest i vrhunski sport ne mogu da idu jedno sa drugim. Ne mislim da ima nekrozu (umrtvljenje) kosti, jer ta bolest napreduje i teško je baviti se vrhunskim sportom više sati", tvrdi jedan od sagovornika „Zidojče cajtunga“.
© AFP 2023 / ADRIAN DENNISRafael Nadal Vimbldon 2008
Rafael Nadal Vimbldon 2008 - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
Rafael Nadal Vimbldon 2008
Drugi ekspert za ortopediju smatra da je nemoguće da Nadal ima strukturalnu štetu na kosti i naglašava da bi doza lekova protiv bolova, koju bi u tom slučaju koristio, bila ogromna.
„Potrebna doza za toliki bol bi morala da bude ogromna i ne bi mogao da nastavi da igra duže od jednog seta. Teško mi je da verujem da ima strukturalnu štetu na nekoj kosti, ako on stalno sebe izlaže neverovatnim naporima vrhunskog sportiste. Takođe, Miler-Vajsov sindrom se dešava na obe strane stopala", tvrdi doktor Šiltenhof.
Zanimljivo da je „Zidojče cajtung“ promenio naslov ovog teksta. Prvobitno je on glasio „Retkost u sportskoj medicini", da bi kasnije isti tekst bio objavljen pod naslovom: „Svaki lekar bi savetovao odmor pacijentu".
Podsetimo, Rafael Nadal je ove godine osvojio Australijan Open i Rolan Garos, čime je stekao dva grend slema prednosti u odnosu na Novaka Đokovića i Rodžera Federera.
Španac ovog četvrtka igra sa Litvancem Ričardasom Berankisem u 2. kolu Vimbldona.
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Priredila je senzaciju na Vimbldonu, a onda šokirala SMS porukom
Filip Krajinović, tenis, London, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2022
SPORT
Kirjos za sat i po vremena izbacio Krajinovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala