- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Epski vaterpolo klasik – Hrvati imaju tajno rusko oružje, Srbi želju za osvetom

© REUTERS / GONZALO FUENTESSrbija Hrvatska vaterpolo
Srbija Hrvatska vaterpolo - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Veliko vaterpolo rivalstvo oživeće ovog popodneva u Budimpešti kada se u četvrtfinalu Svetskog prvenstva budu susreli stari znanci – Srbija i Hrvatska. Vaterpolo klasik zakazan je za 16 časova, uz direktan prenos na Sputnjiku.
Biće to jedna u nizu velikih utakmica dva rivala na velikim takmičenjima. Poslednji put kad smo se sreli, Hrvati su savladali naš tim sa 14:12, u grupnoj fazi na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to je bio i jedan od dva poraza Delfina na šampionatu, na kome su kasnije dominantno osvojili zlatnu medalju. Bez obzira na titulu, sigurno postoji želja za osvetom kod naših momaka.
I jedni i drugi došli su na ovo Svetsko prvenstvo u izmešenim i podmlađenim sastavima, a dok je Srbija sve tri utakmice u grupnoj fazi rešila u svoju korist i direktno prošla u četvrtfinale, Hrvatska je morala preko osmine finala i Gruzije da se bori za dalji prolaz.
Dušan Mandić, predvodnik nove generacije Delfina, kaže da će odlučiti hladna glava.
© REUTERS / GONZALO FUENTESSrpski vaterpolista Dušan Mandić
Srpski vaterpolista Dušan Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Srpski vaterpolista Dušan Mandić
„Oba tima su pretrpela veliki broj izmena u odnosu na Tokio. Znamo težinu četvrtfinala. Moramo da budemo, pre svega psihički spremni, jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute, odlučuje hladna glava", istakao je Mandić.
Strahinja Rašović je veliki optimista uoči meča s Hrvatima.
„Godinama unazad je duel nas i Hrvata pravi spektakl, siguran sam da će tako biti i u narednom periodu. Odlučiće želja, motivacija, zajedništvo. Bodrimo se i tako će biti do kraja", poručio je Rašović.
Na drugoj strani, najveća opasnost srpskim vaterpolistima preti od Rusa. Konstantin Harkov, levoruki bombarder, prvi je strelac hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu sa 13 golova. Takođe, treba se pripaziti i Ivana Krapića (devet pogodaka) kao i univerzalca Marka Žuvele koji ekipi Ivice Tucaka daju poseban kvalitet i čine je znatno opasnijom.
Ipak, imaju i naši dovoljno iskustva, pre svih selektor Dejan Savić koji zna kako se pobeđuju nokaut utakmice i osvajaju najveći trofeji.
Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa pobednikom duela Španija - Crna Gora.
Marko Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SPORT
Dijamant iz Rijeke sija pod srpskom kapicom: „Savić crta Srbiji put do zlata“
Srpski vaterpolista Dušan Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2022
SPORT
Delfini silovito do četvrtfinala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala