- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider DNR: Obavljena razmena 144 zarobljenika sa Kijevom

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici
Ruski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2022
Pratite nas
Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin saopštio je da je obavljena razmena 144 zarobljenika sa Ukrajinom.

„Danas 144 zarobljenih vojnika DNR i Rusije vraćamo kući. Predali smo Kijevu isto toliko zarobljenih pripadnika oružanih formacija Ukrajine“, napisao je Pušilin na Telegram kanalu.

On je još dodao da među zarobljenim pripadnicima vojske Rusije i DNR koje je Kijev predao ima mobilisanih, većina je ranjena i potrebna im je hitna medicinska pomoć. Pušilin im je poželeo brzo oporavak.
U njegovom saopštenju ističe se da je glavni zadatak „spasavanje boraca koji su učestvovali u oslobodilačkoj operaciji “.
Lider DNR je još istakao da su među predatim ukrajinskim zarobljenicima i pripadnici ekstremističkih bataljona, i da ima teško ranjenih.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pogled na nebodere u Abu Dabiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
RUSIJA
UAE predložili pomoć u razmeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine
Državljani Velike Britanije Šon Piner i Ejden Aslin, i državljanin Maroka Sadun Bragim, strani plaćenici u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
RUSIJA
Lider DNR: Neće se odugovlačiti sa međunarodnim sudom za ratne zločine, možda će biti u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala