- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

UAE predložili pomoć u razmeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine

© KARIM SAHIBPogled na nebodere u Abu Dabiju
Pogled na nebodere u Abu Dabiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Visoki predstavnici Ujedinjenih Arapskih Emirata predložili su Rusiji pomoć u razmeni zarobljenika sa Ukrajinom, izjavio je izvor za Sputnjik.
„Uzimajući u obzir trenutnu situaciju u Ukrajini, visoki predstavnici UAE obratili su se ruskoj strani sa predlogom da pomognu u razmeni zarobljenika. Predlozi podneti posredstvom UAE uzimaju se u obzir prilikom izrade spiskova ratnih zarobljenika sa ukrajinskom stranom“, rekao je izvor.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
RUSIJA
Moskva: Spremni smo za nastavak pregovora sa Kijevom, nismo ni želeli da dijalog stane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala