- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Spremni smo za nastavak pregovora sa Kijevom, nismo ni želeli da dijalog stane

© Sputnik / Maxim BlinovMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Zvanična Moskva spremna je da nastavi pregovore sa Kijevom oko situacije u Ukrajini, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Andrej Rudenko i dodao da Rusija nije ni želela da dođe do „zamrzavanja“ pregovora u ovoj fazi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To nije bila naša inicijativa, da se aktuelni pregovori zaustave, da se uvede pauza. Mi smo spremni da se vratimo pregovorima čim Ukrajina pokaže konstruktivan stav i ponudi odgovor, ili makar reakciju, na predloge koje smo predali“, rekao je on.

Takođe je rekao i da zvanična Moskva, u kontekstu pregovora, ne obraća previše pažnje na reči savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka o tome da Kijev isključuje bilo kakav sporazum sa Moskvom koji podrazumeva priznavanje novih granica.
Rudenko je takođe rekao i da nije isključeno da bi jedna od tema pregovora mogla da bude i razmena zarobljenika iz fabrike „Azovstalj“ kod Marijupolja.
„To nije u mojoj nadležnosti da govorim, ali pretpostavljam da se takva ideja pominje. Dopuštam tu mogućnost, to je sasvim razumno pitanje“, dodao je on.

Isporuka naoružanja Moldaviji

Rudenko je rekao i da zabrinutost Moskve izaziva i mogućnost da NATO počne da isporučuje naoružanje Moldaviji.
On je tim rečima prokomentarisao izjavu britanske ministarke inostranih poslova Elizabet Tras koja je rekla da bi isporuka naoružanja Moldaviji pružilo šansu toj zemlji da se zaštiti od navodne ruske pretnje.

„Začuđeni smo ne samo izjavom, već i mogućom reakcijom Kišinjeva. Nastavićemo da pratimo situaciju. Naglašavam da je u ustavu Moldavije jasno zapečaćen njen neutralni vanblokovski status, a isporuka naoružanja od strane članica NATO stvorila bi dodatna pitanja“, dodao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Putin: Pregovori sa Ukrajinom praktično prekinuti, ulazak Finske u NATO greška
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala