- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak stigao do istorijskog rekorda, a Vimbldon je tek počeo – Federer i Nadal daleko

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Novak Đoković, treći reket sveta, postao je prvi teniser koji je ostvario najmanje 80 pobeda na svakom Grend slem turniru. Novak je pobedom u prvom kolu Vimbldona protiv Sunvu Kvona, obezbedio 80. pobedu na prestižnom Grend slemu dok mu je na Australijan openu, Rolan Garosu i US openu to i ranije pošlo za rukom.
Pobeda protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje Novaku Đokoviću nije samo uspešno otvorila put ka odbrani trofeja na Vimbldonu, već mu je donela i rekord.
Srpski teniser jedini je igrač koji je uspeo da po 80 puta pobedi na Australijan openu, Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu.
Đoković u Australiji ima 82 pobede, na Otvorenom prvenstvu Amerike 81, a na Rolan Garosu čak 85.
Novak je premašio čak i Rodžera Federera, švajcarsku tenisku legendu, kome na Rolan Garosu fali sedam pobeda da bi i on bio deo ove stranice teniske istorije.
Rafael Nadal je daleko, jer je samo na Rolan Garosu ostvario 112 trijumfa, dok mu na ostalim fali veliki broj pobeda da bi stigao do broja 80.
Novak je već istakao da od trenutka je oborio rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu, ima novi cilj, a to su pobede i trofeji na Grend slemovima. Posle novog rekorda čini se da je srpski as dobio još više ambicije i motiva za nastavak Vimbldona.
„Sve dugujem ovom sportu, dao mi je sve. I dalje ga volim. Veoma sam strastven i posvećen, nisam više među najmlađima, stvari su se promenile, ali ljubav i vatra koje osećam i dalje gore u meni. U ovoj fazi karijere želim da na Grend slemovima odigram najbolji tenis i da tu pružim najbolje što mogu, a naročito ovde, na jednom od najvećih terena u istoriji. Idemo sada dalje. Idemo sada do stotke“, rekao je Đoković koji je izgleda već postavio novi cilj.
Prvu Grend slem pobedu Đoković je ostvario na Rolan Garosu 2005. godine, da bi potom stizao i do prvih pobeda na Vimbldonu i US openu.
Zanimljivo je da je Novak najkasnije ostvario prvu pobedu na Australijan openu gde je 2008. podigao prvi Grend slem pehar.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Đoković uz manje probleme preskočio prvu prepreku
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Amerikanac o Vimbldonu: Novak veliki favorit, Nadalov najteži grend slem
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Stefan je jednom rečenicom nasmejao Novaka do suza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala