- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac o Vimbldonu: Novak veliki favorit, Nadalov najteži grend slem

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
Pratite nas
Legendarni američki teniser Džon Mekinro izjavio je da Španac Rafael Nadal nije favorit za osvajanje titule na Vimbldonu koju brani Novak Đoković.
Nadal je osvojio Australijan open i Rolan Garos i ima priliku da ove godine osvoji kalendarski Grend slem.

„Nadalu je Vimbldon najteži grend slem, ali posle njegovog podviga na Rolan Garosu više ništa ne možemo da isključimo", rekao je Mekinro za „Jurosport“.

Španski teniser ima problema sa hroničnom povredom stopala, a posle trijumfa u Parizu nije bilo poznato da li će Nadal igrati na Vimbldonu.
„Rafina upornost nikada neće prestati da me oduševljava. Nadal ima 36 godina, a čak ni on ne zna koliko će još igrati. Učiniće sve da odigra vrhunski na Vimbldonu i US Openu. Ako nađe način da reši problem sa povredom stopala, možda će moći da igra još nekoliko godina. Videćemo koliko će biti spreman da rizikuje", dodao je Mekinro.
Nadal je samo dva puta osvojio Vimbldon. Španac će u utorak u prvom kolu trećeg grend slem turnira sezone igrati protiv Franciska Čerundola iz Argentine, a titulu brani Novak Đoković koji u prvom kolu za rivala ima Korejca Kvona.
Pričao je naravno Mekinro i o glavnog favoritu Novaku Đokoviću.
„Novak pokušava da se vrati, dakle, sve je u tome kako će stvari postaviti. Kako da vrati stvari u normalu. Nisam sto odsto siguran šta će biti, ali ipak mislim da je veliki favorit. Nadam se da će igrati na svom najboljem nivou, jer bi zaista bila velika šteta da taj debakl koji je imao u Australiji nastavi da utiče na njega i na njegove rezultate“, zaključio je Mekinro.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Bez promena u vrhu – Rus prvi, Novak treći
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
Stefan je jednom rečenicom nasmejao Novaka do suza /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala