- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Davidovac za Sputnjik o prelasku u CSKA: Dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem

© Sputnik / Lola ĐorđevićDejan Davidovac
Dejan Davidovac - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
Pratite nas
Dejan Davidovac napravio je ovog leta veliki transfer iz Crvene zvezde u CSKA, a novi košarkaš Armejaca eksluzivno za Sputnjik govori o izazovima koji slede, ali i ističe da mu je žao što je napustio crveno-bele boje, te da se raduje igranju u dresu ruskog i evropskog velikana.
Davidovac je trenutno sa reprezentacijom Srbije, ali se u javnosti i dalje govori o njegovom prelasku u višestrukog šampiona Evrope.
Ističe Dejan da mu je drago što ide u CSKA, ali i žao što mora da napusti svoju Zvezdu.

„Potpisao sam za jedan od najvećih klubova u Evropi, samim tim se osećam odlično. Nastavio sam tradiciju naših igrača koji su već nosili dres CSKA i drago mi je zbog toga. Dobio sam dobru ponudu koju stvarno nisam mogao da odbijem. Sa druge strane, žao mi je što sam otišao iz Zvezde. Ali je moralo je da se dogodi u jednom momentu“, kaže Davidovac za Sputnjik.

Dugo je Dejan nosio dres crveno-belih, a sada se sprema za prvo inostrano iskustvo sa 27 godina. Igrama u crveno-belom dresu zaslužio je poštovanje koje dobija od navijača. Sa Zvezdom je osvojio tri ABA lige, dva Kupa Radivoja Koraća, tri šampionata Srbije i ABA Superkup.
„Pet godina sam proveo u Zvezdi. To je poseban klub i za mene, a i generalno je poseban klub. Sigurno je da će mi tamo biti drugačije, ovo mi je prvi inostrani angažman, izvan Srbije. Ima tu dosta stvari koje će mi biti nove i zanimljive“, rekao je Davidovac.
Pa se potom i nadovezao...
„Novo iskustvo, novo iskušenje. Ne znam kako je igrati u inostranstvu, nisam nikada bio i radujem se da vidim kako će sve izgledati“, kaže Davidovac.
Kako je došlo do toga da Davidovac pređe baš u CSKA?
„Pravo da ti kažem, čuo sam se sa trenerom u prethodnom periodu, pričali smo i razgovarali o tome šta se očekuje od mene, kakva je situacija. Rekao mi je da bi želeo da dođem. Sedeo sam sa agentom, razgovarali smo, i rekao sam da bih otišao da probam, to je novo iskušenje, jer se ipak radi o jednom od najvećih klubova u Evropi. Nisam previše razmišljao“, ističe Davidovac.
Napušta crveno-bele posle velikog uspeha kluba u nedavno završenoj sezoni.
„Drago mi je što idem posle triple krune, Zvezda je to zaslužila, svi smo dali svoj doprinos. Drago mi je što sam osvojio toliko trofeja, a žao mi je što nisam još i više“, jasan je Davidovac.
Osetio je i on da se u košarkaškim krugovima mnogo pričalo o ovom transferu, mnogi navijači su odušeljeni što će Davidovacigrati u tako velikom klubu i ističu da je zaslužio iskrenim odnosnom prema Zvezdi.
„I meni je iskreno drago, jeste na prvu bio haos, ali drago mi je što idem u takav klub“.
Davidovca u CSKA čeka Nikola Milutinov, dobar prijatelj. Da li su se čuli u međuvremenu?
„Kako da nismo, Milutinov i ja smo privatno dobri. Imali smo nekoliko sastanaka, ali više drugarskih i prijateljskih. A inače smo na vezi stalno, znamo se i družimo duži niz godina. Drago mu je što dolazim tamo, igraćemo zajedno. I meni je naravno drago, biće mi mnogo lakše da se naviknem. Biće mi od velike koristi. Nekako imam utisak da mi se sve poklopilo“, zadovoljan je Davidovac.
Trener Emil Rajković već je u intervjuu za Sputnjik najavio da će njegov sistem odgovarati i Davidovcu i Milutinovu.
„Imali smo razgovore o bitnim stvarima, rekao mi je da želi da dođem, da se priključim timu. Došli smo do zaključka da je to-to“.
Davidovac je prešao u veliki klub, ali neće igrati Evroligu naredne sezone, na šta je i navikao možemo reći.
„Igrao sam četiri godine Evroligu, ove godine neću igrati. Razmišljao sam i u tom smeru, ali ipak je CSKA - CSKA. Sigurno će biti velika konkurencija, ali to je na meni – koliko se budem trudio, trenirao, igrao dobro... Daću sve od sebe“.
Reprezentacija je posebna tema.
A doskorašnji košarkaš Zvezde ne krije zadovoljstvo što je deo nacionalnog tima i da se tome raduje.
„Super je generalno, atmosfera je odlična, treniramo, spremamo se za naredne dve utakmice, razmišljamo samo o Letoniji, spremamo se u Nišu. Svi dajemo sve od sebe da dobijemo ova dva meča. O Pešiću ne treba trošiti reči, svi znamo šta je uradio u karijeri, mnogo ćemo naučiti od njega. Generalno sam se radovao što sam dobio poziv i što sam došao ovde. Evropsko prvenstvo? To mi deluje daleko, izašli smo tek iz klupske sezone, fokusiram se na ove naredne dve utakmice, pa onda sledi odmor, pa ćemo videti šta i kako dalje“, zaključuje Davidovac javljanje za Sputnjik.
Emil Rajković - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2022
SPORT
EKSKLUZIVNO Trener CSKA za Sputnjik otkriva zašto je doveo Davidovca i kakvi su planovi kluba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala