- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nova hrvatska povijest: Kosovski boj, Prvi hrvatski ustanak i albanska golgota bana Mate Turista

© Wikipedia / Javno vlasništvoSrpska vojska tokom povlačenja preko Albanije
Srpska vojska tokom povlačenja preko Albanije - Sputnik Srbija, 1920, 26.06.2022
Pratite nas
Nova hrvatska „istoriografija“ došla je do još jednog epohalnog otkrića – 1389. u Kosovskom boju sukobili su se Hrvati i Turci. Tragom senzacionalnog otkrića dalo bi se pretpostaviti da je Prvi srpski, u stvari bio Prvi hrvatski ustanak, kao i da je u Prvom svetskom ratu hrvatska vojska prešla preko Albanije predvođena banom Matom Turistom.
Ako je istorija učiteljica života onda su hrvatski povijesničari što prisvojiše Kosovski boj u najboljem slučaju ponavljači sa ozbiljnim poremećajem pažnje na časovima.
Istina, Orvel je pisao da onaj ko kontroliše prošlost, kontroliše sadašnjost, a ko kontroliše sadašnjost kontroliše i budućnost, ali preterivanja hrvatskih povijesničara su toliko tragikomična, pa se postavlja pitanje kontrolišu li sami sebe.

Obrnuli igricu: Kad Hrvati na Murata udariše

U delu hrvatske „istoriografije“ odavno se odomaćilo prisvajanje srpske istorije i tradicije, pa su tako Tesla i Milanković postali Hrvati, partizanska bitka na Sutjesci „najveća hrvatska bitka u Drugom svetskom ratu“, a ovih dana smo saznali i da se hrvatska vojska sukobila sa turskom na Kosovu polju 1389.
Izvor ovog epohalno otkrića je „Hrvatska pravoslavna crkva“, veoma „cenjena institucija“ u svijetu znanosti.
I tako su hrvatski naučnici, što bi klinci rekli, obrnuli igricu i ako se u početku za takva znanstvena otkrića moglo reći – da nije tragično bilo bi komično, danas slobodno možemo reći – da nije komično bilo bi tragično.
A kako su šega, šala i komika lekoviti za duh i telo, u nastavku dajemo nekoliko predloga hrvatskim znastvenicima za dalja istraživanja koja će ih nesumnjivo dovesti do novih - epohalnih otkrića.

Hrvoje – vođa Prvog hrvatskog ustanka

Ako su Srbi bili vazali hrvatskog kralja Tvrtka tijekom Kosovskog boja, onda ih je zasigurno Hrvat oslobodio i turskog jarma. Dakle, Karađorđe je bio Hrvat, između ostalog i zato što je pre ustanka služio u Austrougarskoj vojsci, a pravo ime mu nije bilo Đorđe nego Hrvoje.
Po istom modelu kako su Srbi „prekrstili“ prekaljenog hrvatskog viteza Nikolu Kobilića u Miloša Obilića, verovatno su i crnog Hrvoja Stipetića proglasili za Đorđa Petrovića i nazvali ga Karađorđem.
Četnik - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2018
Sputnjik otkriva: Zašto je Bajaga najveći živi četnički vojvoda

Naravno, i druga srpska dinastija, Obrenovići morala je biti, u suštini hrvatska i verovatno je nosila prezime Tuđman ili Plenković. Jer, hrvatski znastvenici utvrdili su sada da su tek 1915. godine, nakon što su Bugari osvojili Srbiju, britanske tajne službe pokrenule psiho-promotivnu akciju u korist Srbije, izmišljajući izgubljenu srpsku bitku protiv Osmanlija, u kojoj su Srbi krvarili u odbrani Evrope da bi animirali saveznike u korist Srbije.

A uz kosovski ciklus psiho-promotivne britanske akcije, usledila je i postkosovska „otimačina hrvatske povijesti“ pa je, i karađorđevićevsko-obrenovićevsko dinastička borba tokom 19. i 20. veka bila, u stvari - zašto da ne kad kod hrvatskih povjesničara sve može - bitka za vlast dve hrvatske dinastije.

Albanska golgota bana Mate Turiste i striček Dražen s Plosnatog brda

Pobeda srpske vojske u Velikom ratu je, dakako, još jedna manipulacija Srbo-Britanaca, mogli bi da utvrde hrvatski "naučnici", jer nije srpska vojska prešla preko Albanije i probila Solunski front već hrvatska pod vođstvom bana Mate Turista kog su Srbi prekrstili u vojvodu Radomira Putnika.
A u Drugom svetskom ratu, Hrvati su pored partizanskog antifašističkog pokreta koji je vodio teške bitke na Sutjesci imali još jedan – četnički. Prvi antifašistički gerilski pokret u porobljenoj Evropi predvodio je hrvatski pukovnik Dražen Mihovilović zvani Striček, kog su srpski manipulanti preimenovali u Dragoljuba Mihailovića Čiču. A krenuo je sa Plosnatog brda, a ne sa Ravne gore.
Naravno, kvislinška tvorevina NDH takođe je bila produkt srpsko-britanskih manipulacija. U Nezavisnoj državi Srbiji genocid nad Hrvatima vršili su Srbi koji su poglavnika Srboljuba Miloševića nazvali Antom Pavelićem i tako „žrtvu pretvorili u dželata“.

Franjo Francetić Njegoš, neuki „fra Ivo“, Stipe Milenković…

Naravno, nisu Tesla i Milanković jedini Hrvati koje su prisvojili Srbi. Njegoševo pravo ime, po novoj hrvatskoj povjesti, može da bude Franjo Francetić, a originalni uvod u „Gorski vijenac“ imao je naslov „Posveta prahu oca Hrvatske“. Međutim, problem s Njegošem mogao bi biti „Lažni car Šćepan Mali“, što je još jedna podmetačina britansko-srpske propagande.
Nobelovac Ivo Andrić je Hrvat iako se izjašnjavao kao Srbin, jer neuki „fra Ivo“ naseo je na britansko-srpsku propagandu. Žrtva te stravične propagande bio je i Meša Selimović koji se takođe izjašnjavao kao Srbin, a zna se da su muslimani „hrvatsko cvijeće“.
Navijači Hrvatske proslavljaju pobedu nad Engleskom i plasman u finale - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2018
Kraj rata: Koncert Riblje čorbe na Maksimiru 29. novembra 2018! Ali...
Pravo ime svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića je Stjepan, nadimak Stipe, a posle regionalnog uspeha filma „Toma“ očigledno je da su Srbo-Britanci prisvojili i hrvatsku novokomponovanu muziku. Nije li Toma iz hrvatskog Leskovca dobio ime po hrvatskom kralju...
Novak Đoković se odavno po potrebi proglašava Hrvatom, zagrebački Dinamo je postao svetski i evropski prvak u fudbalu 1991, umesto Crvene Zvezde, a splitska Jugoplastika, a ne Partizan, godinu dana kasnije osvojila je još jednu titulu evropskog šampiona u košarci, tricom Ace Trice Đorđevića u poslednjim sekundama.
Pošto su pobedili Murata, sve može, nebeska hrvatska je granica…
Ako ništa drugo, novi hrvatski istoriografi pokazali su nam da bez obzira na globalnu krizu, ima posla za onoga ko hoće da radi. I to ne samo teškog fizičkog, već i ozbiljnog intelektualnog rada čiji će rezultati pretumbati svet naglavačke.
 Pobeda života nad smrću - Cvijeta Babić ekipi filma pokazuje fotografiju svoje porodice - Sputnik Srbija, 1920, 13.10.2020
Samo dobre ustaše spasavaju male Srbe! Besprizorna akcija paradržavnih ekstremista koji sanjaju NDH
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala