Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbednosti na severu Kosmeta“: Osude napada u Mitrovici

© AP Photo / VISAR KRYEZIUKosovska policija na prelazu Jarinje
Kosovska policija na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je danas da napad na Elektrokosmet odgovara samo onima koji žele destabilizaciju situacije na terenu i poručio da se neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti na severu KiM.
„Energetski sporazum iz Brisela obezbeđuje srpskoj kompaniji Elektrosever stabilno i samostalno snabdevanje strujom i Srbima prekopotrebni mir“, naveo je Petković na Tviteru.
On je naglasio da napad na Elektrokosmet odgovara samo onom ko želi destabilizaciju na terenu i kome ne odgovara da sever ima samostalan sistem snabdevanja.
„Zato bi političarima iz Prištine bilo bolje da ne optužuju Srbe koji sigurno neće da rade ništa u korist svoje štete. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi bezbednost na severu KiM!“, rekao je Petković na Tviteru.
Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja ranije je optužio, kako je rekao, „srpske paralelne strukture“ za bacanje eksplozivne naprave na zgradu Elektrokosmeta u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Srpska lista osudila je sinoćni napad na objekat Elektrokosmeta u Kosovskoj Mitrovici, prilikom koga je načinjena materijalna šteta.
„Ovaj napad i podizanje tenzija protivne su interesima našeg naroda na severu Kosova i Metohije. Pozivamo nadležne organe da pažljivo sprovedu sve potrebne istražne radnje i osiguraju bezbednost građanima“, navedeno je u saopštenju Srpske liste.
Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 22.45 sati na elektrodistributivni objekat u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema navodima kosovske policije u napadu nije bilo povređenih, prenosi Tanjug.
SRBIJA
Bačena bomba na zgradu „Elektrokosmeta“ u Severnoj Mitrovici
SRBIJA
Odobrena licenca za rad kompaniji „Elektrosever“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala