Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bačena bomba na zgradu „Elektrokosmeta“ u Severnoj Mitrovici

Pratite nas
Eksplozivna naprava bačena je u četvrtak oko 22.45 sati u elektrodistributivni objekat u Severnoj Mitrovici, dva dana nakon potpisivanja energetskog sporazuma između Beograda i Prištine u Briselu.
Regionalni direktor Kosovske policije za Mitrovicu Besim Hoti potvrdio je slučaj za Kosovo onlajn, rekavši da osim materijalne štete, nema povređenih.
Kako je rekao uviđaj je još uvek u toku i obavešten je Tužilac koji će pokrenuti slučaj o više krivičnih dela.
On je rekao da se prvobitno sumnjalo da je došlo do požara od visokog napona, ali da se nakon uviđaja ispostavilo da je bačena bomba.
"Došlo je do požara u transformatoru, prvobitno se mislilo da je vatra posledica visokog napona, ali se nakon uviđaja ispostavilo da je došlo do napada, jer su oštećeni neki automobili u okolini", rekao je Hoti.
Direktor kompanije "Elektrokosmet" izjavio je za Kosovo onlajn da ne želi da spekuliše ništa i da policija radi svoj posao.
"Ne mešam se u posao policije. Jedino što mogu da kažem jeste da su svi radnici Elektrokosmeta na poslu i da su dobro", rekao je Novaković.
Beograd i Priština su u utorak u Briselu potpisale mapu puta za sprovođenje sporazuma o energetici postignutih tokom 2013. i 2015. godine, gde jedna od tačaka obavezuje RUE da izda dozvolu za snabdevanje "Elektrosoveveru".
RUE bi danas trebalo da razmotri izdavanje licence Elektroseveru.
Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SRBIJA
Beograd i Priština postigli novi dogovor u Briselu, Lajčak objavio dokument /foto/
Petar Petković  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SRBIJA
Petković iz Brisela: Otvorili smo put za razgovor o formiranju ZSO, nismo predali Valač
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala