- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iz crkve u bazen – vaterpolisti Srbije imaju jasan cilj /foto/

© REUTERS / STEFAN WERMUTHDetalj sa finalnog meča vaterpolo turnira na OI u Tokiju Srbija - Grčka
Detalj sa finalnog meča vaterpolo turnira na OI u Tokiju Srbija - Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije pobedili su na otvaranju Svetskog prvenstva Sjedinjene Američke Države 17:13 i posle dana pauze sada ih očekuje dvoboj sa Australijom. Meč je zakazan za 18 časova, a Delfini bi u slučaju pobede i formalno obezbedili prvo mesto, ujedno i direktan plasman u četvrtfinale.
Dejan Savić morao je da podvikne protiv Amerikanaca kako bi trgnuo iz letargije podmlađenu generaciju srpskih delfina. I urodilo je plodom očinsko upozorenje osvedočenog šampiona koji je doneo pregršt medalja nacionalnom timu, što kao igrač, što kao trener.
Sada je kucnuo čas za novi izazov u Budimpešti. Srpski vaterpolisti imali su slobodno prepodne u sredu koje su iskoristili za posetu Srpske pravoslavne crkve u Segedinu, dok su popodne odradili trening uz 30 minuta rada u teretani.
Nije želeo previše da opterećuje ekipu Dejan Savić pred meč drugog kola sa Australijom u kojem je pobeda imerativ, ali je i u četvrtak ujutru ekipa odradila lakši trening.
Delfini su svesni gde su grešili protiv SAD na premijeri, pa će učiniti sve da se greške ne ponove kada budu ponovo uskočili u bazen protiv narednog rivala.
Nismo protiv Amerike igrali dobro u odbrani. Na kraju smo pokazali karakter i pobedili. Predstoje nam dueli sa Australijom i Kazahstanom u kojima imamo dva zadatka - da pobedimo i da pružimo bolju igru ispred golmana Mitrovića“, rekao je bek Marko Radulović koji je pre Hrvatske izabrao Srbiju i nije se pokajao.
S druge strane, Australija će dati sve od sebe da „pokaže zube“ favorizovanoj Srbiji koja bi u slučaju prvog mesta u četvrtfinalu igrala sa drugoplasiranim timom iz grupe u kojoj se takmiče: Grčka, Hrvatska, Japan i Nemačka.
„Srbija je mnogo jaka. Idemo korak po korak i ovo je neki naš novi put“, rekao je selektor Australije Tim Hamil.
Utakmicu Srbija - Australija moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik Srbija u tekstualnom prenosu.
Plivanje u bazenu - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
SPORT
Drama sa srećnim krajem – američku plivačicu trener izvukao sa dna bazena /foto/
Vaterpolisti Srbije pred odlazak na Olimpijske igre u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Podmlađena Srbija „potopila“ Ameriku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala