- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

London je podeljen kao nikada do sada – zbog jednog broja

© AFP 2023 / DANIEL LEALEdi Nketija, Arsenal
Edi Nketija, Arsenal - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2022
Pratite nas
Londonski velikan Arsenal produžio je ugovor sa mladim napadačem Edijem Nketijom do juna 2027. godine i tom prilikom mu uručio kultni dres sa brojem 14, koji će mladi Englez nositi na leđima u sledećoj sezoni.
Više od odluke da mu ponude novi ugovor, navijače „tobdžija“ je iznenadila odluka da Nketija nosi na leđima čuveni broj, koji je svojevremeno proslavio Francuz Tijeri Anri, jedan od najvećih golgetera u istoriji londonskog kluba.
Bukvalno mesec dana dobre forme bilo je dovoljno mladom Ediju da se izbori za novi ugovor na Emiratima, iako su iz Arsenala cele godine najavljivali kako će moći da napusti klub na kraju sezone jer nemaju nameru da mu ponude ugovor.
Pet golova na poslednjih osam utakmica presudilo je da ipak dobije poverenje uprave (možda i nemogućnost da se dovede novi centarfor), iako je u međuvremenu otpušten i Aleks Lakazet koji se vratio u Lion.
Gana - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Katar 2022
„Crne zvezde“ su ponovo u modi, ali samo kao rezerva
Nketija, koji je u pregovorima i sa reprezentacijom Gane, da obuče njihov dres jer nije u kombinaciji kod selektora Engleske Gareta Sautgejta, brzo je došao na metu kritika zbog odluke da prihvati broj 14.
Žestoko su ga napali čak i navijači njegovog tima koji ne mogu da veruju da je dobio pomenuti broj, a postao je predmet šegačenja i među navijačima najvećeg rivala Totenhema.
„Ne mogu da verujem da su mu dali broj 14, uostalom to samo pokazuje gde je Arsenal trenutno. Totenhem kupuje sve dobre igrače, letimo visoko, igramo Ligu šampiona. A oni? Daju sveti Anrijev broj čoveku koji nije ni želeo ni da igra za njih, a hvale ga navijači koji ga ne žele u svom timu. To je neverovatno“, smatra nekadašnji vezista Totenhema Džejmi Ohara.
U odbranu napadača Arsenala stao je Ijan Rajt, legendarni golgeter „tobdžija“, koji je pozvao navijače svog tima da ne kritikuju Edija što je uzeo 14.
„Šta je broj na leđima? Ništa. Zašto nekada ne kažete nešto pozitivno o našim igračima, o deci Arsenala. Sa negativnošću ovakve vrste ne možete se nazvati navijačem. Što mu u lice ne kažete šta mislite. Ako nemate onu stvar, ćutite“, napisao je Rajt na društvenim mrežama.
U svakom slučaju, polemika ostaje, a pred Edijem je težak zadatak, da nadmaši velikog Anrija i pokaže da je vredan „četrnaestice“.
Sadio Mane, Liverpul - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Veliko srce „afričkog Maradone“ – priča zbog koje ćete ga zavoleti još više
Malkom, Klaudinjo i Artjom Dzjuba - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Novi udar na ruski fudbal – i reakcija agenta: „Moji igrači su srećni u Rusiji!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala