- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Crne zvezde“ su ponovo u modi, ali samo kao rezerva

© PIUS UTOMI EKPEIGana
Gana - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Otkako je u baražu izbacila Nigeriju i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru fudbalska reprezentacija Gane se priprema za veliku rekonstrukciju, koja će učiniti da ova afrička selekcija ima jedan od najmoćnijih timova na najvećoj pozornici.
Fudbalski savez Gane već se bacio u ozbiljne pregovore, a prvi korak ka jačanju tima je nedavna poseta braće Vilijams, Injakija i Nika, prvih tamnoputih fudbalera u istoriji Atletik Bilbaoa, familiji u Akri, prestonici Gane.
Pošto je u karijeri zabeležio samo nastup za Španiju i to 2016. godine Injaki Vilijams može lako da promeni nacionalni tim i zaigra za Ganu, a tim putem bi mogao i njegov mlađi brat Niko (19) koji je 2021. debitovao za Bilbao.
Obojica su daleko od selekcije koju sastavlja Luis Enrike, a kako je Mundijal izazov za svakog fudbalera nema sumnje da će braća Vilijams razmotriti ponudu iz zemlje svojih roditelja.
Pored napadača Bilbaoa, još nekoliko poznatih imena se spominju kao pojačanja selekcije Gane za Mundijal u Kataru. Podsetimo, „crne zvezde“ su u grupi sa Portugalijom, Urugvajem i Južnom Korejom, a u te utakmice mogle bi da uđu pojačane za Edija Nketiju (Arsenal), Kaluma Hadson Odoija (Čelsi), Tarika Lamptija (Brajton), Ansgnara Knaufa (Ajntraht) i Brajana Brobija (Ajaks).
Svi oni kontaktirani su proteklih nedelja od strane tehničkog tima koji predvodi selektor Oto Ado, nekadašnji fudbaler Borusije iz Dortmunda, a koji je dobio pristanak većine igrača koji žude za pozivom u reprezentaciju jer nisu na listi Gereta Sautgejta ili Hansija Flika.
Za pregovore sa igračima iz Premijer lige zaduženi su tehnički savetnik Kris Hjuton, nekadašnji trener Brajtona, Totenhema i Njukasla, kao i Džordž Boateng bivši vezista Midlzbroa i Aston Vile. Njih dvojica pregovaraju u Engleskoj sa kandidatima i već u septembru bismo moglida vidimo konkretne rezultate ubeđivanja.
Na sva pomenuta imena dodajmo Tomasa Partija (Arsenal), Mohameda Kudusa (Ajaks, 21), Kamaldena Sulemanu (Ren, 20), Feliksa Afenu-Đana (Roma, 19), Abdula Fatavu Isahaku (Sporting, 18) i Mohameda Salisua (Sautempton) - i eto kičme selekcije koja bi mogla da vlada afričkim fudbalom u godinama koje dolaze.
Endi Redmejn - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Katar 2022
Zamalo da ode u konobare, ali umesto „tacne“ nosiće rukavice na Mundijalu /video/
Srpska zastava u Palati „Srbija“ - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
SPORT
Dres Srbije je već u prodaji! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala