- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskvu je zamenio Sankt Peterbugom i ostvario san: „Pamtiću do kraja života“

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaBakaev
Bakaev - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Ruski vezista Zelimhan Bakajev prešao je iz moskovskog Spartaka u redove četvorostrukog uzastopnog prvaka Rusije – Zenita, poručivši da će zauvek pamtiti taj dan. Brzonogi krilni fudbaler svestan je veličine kluba sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor i u koji je stigao kao slobodan igrač.
Bakajev je profesionalac od 2014. godine i punih osam godina je branio boje Spartaka, sa izuzetkom da je sezonu 2018/19 proveo na pozajmici u Arsenalu iz Tule, gde je odigrao 25 utakmica i postigao osam golova.
Marljivo i strpljivo je 25-godišnji ruski vezista radio, a sve to nije prošlo nezapaženo. Razlika koju je pravio u dresu moskovskog kluba zapala je za oko slavnom klubu iz Sankt Peterburga, koji je ovog leta konačno rešio da ga angažuje i time dobije na kvalitetu u veznom redu.
Zelimhan Bakajev može da pokriva praktično sve pozicije „u vezi“, ali je najjači na desnom krilu.
„Prelazak u veliki klub sa istorijom je ključni trenutak u mom životu i u mojoj karijeri. Pošto sam sve vreme igrao u istom timu sa izuzetkom pozajmice u Tuli. Nisam ni zamišljao kako će se odvijati transfer. Potpisivanje ugovora, hoteli, avioni. Neću da krijem da sam se brinuo šta će i kako biti. Ali, trenutno sam srećan i miran. A dan kada sam postao fudbaler Zenita ću pamtiti do kraja života. Ovo je ozbiljan izazov, moj transfer će definitivno ući u istoriju, rekao je Bakaev u ekskluzivnom razgovoru sa ruskim novinarom Evenijem Markovom.
Bakajev se minule sezone u Premijer ligi Rusije nije upisao u strelce, ali je saigračima namestio šest golova, a imao je isto toliko žutih kartona.
Sada je na novom početku, željan dokazivanja i to u redovima Zenita, kluba koji godinama unazad dominira ruskim fudbalom koji je u ekspanziji.
Bakajev je u Zenit stigao kao slobodan igrač, a za reprezentaciju „Zbornaja komande“ dosad je odigrao 12 utakmica i postigao je jedan pogodak.
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Orlići su leteli težim putem, ali nema povlačenja - na redu je najteži ispit
fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Srbija je zaboravila prvaka sveta kojeg cene Španci, a jure Englezi i Bosanci
Fudbaler reprezentacije Rusije Artjom Džuba nakon postignutog gola na Svetskom prvenstvu u fudbalu - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Čudnovata priča ruskog golgetera – potpuno suprotna modernom fudbalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala